Rukomet

MKA*IPC pobjednik međimurskog Kupa

Ivana Strahija • utorak, 22.12.2009.
MKA*IPC pobjednik međimurskog Kupa
Foto: Ivana Strahija

Nakon što su čelnici rukometne Regije sjever natjerali Prelog i MKA*IPC da odigraju kup natjecanje, očekivano je pobijedio čakovečki premijerligaš, koji će u borbi za ulazak u hrvatski Kup morati proći niželigaški Trnovec.

PRELOG – MKA*IPC 28:46 (14:18)

Finale Kupa Međimurja
Prelog, srednjoškolska dvorana
Suci: Herceg, Magić (Varaždin)

Prelog: I. Lisjak 4, Matić 1, Slaviček, Hoblaj, Bregovec 1, Bratković, Čonkaš 5, Lončarić, L. Lisjak 1, Belić 3, Peklar 4, Logožar, D. Vuk 1, Z. Vuk, Janušić 3, Bedić 5

Sedmerci: 4/6
Isključenja: 4 minute

MKA*IPC: Lončar, Zeko 1, Rodik 6, Peras 2, Barić 7, Balog 1, Blagus, Crnić 7, Zadravec 1, Vurušić 4, Sladoljev, M. Petek 2, Turk 6, Marčec 3, Herman 6

Sedmerci: 2/2
Isključenja: 4 minute

Ne tako davno finale Kupa Međimurja bila je utakmica o kojoj se pričalo, a ispunjena dvorana bila je nešto sasvim razumljivo. Ražalostila nas je danas zato utakmica Preloga i MKA*IPC-a, koju nije gledala puna dvorana, a kojoj su prethodila nevjerojatna navlačenja.

Kup je naime trebalo odigrati pred najmanje mjesec dana, no zbog odgađanja višeplasiranog kluba sve se zvuklo, a izmijenjeni su i ne baš ugodni komentari. Stvar je odlučilo prekinuti vodstvo Regije sjever, te je naložilo da se ne samo međimurski Kup, već i utakmica poslije toga, odigraju do kraja godine. Logika iza toga baš i nije jasna, pošto primjerice Zagrepčani nisu dobili takav ultimatum, no što je tu je.

Preložani su tako u svojoj standardnoj postavi dočekali Čakovčane, oslabljene za izostanak Pažina, Jelinića, Ćavara, Karačića, Pašalića, Mesarića i Krajnera, koji su ili već otišli kući po završetku prvenstvenog natjecanja ili pak ozlijeđeni. Međutim, i takvi su premijerlgaši bili daleko prejaki za Prelog, o čemu zorno govori krajnjih 28:46.

Nešto problema imali su Čakovčani s Prelogom u prvih desetak minuta susreta, kad je domaća ekipa spremno hvatala svako krivo dodavanje gostiju, te koristila ne baš sjajno raspoloženog Sladoljeva na golu MKA*IPC-a. Posebno je agilan bio Preložanin Dino Peklar, koji je uz Velimira Čonkaša dao najviše golova za svoju ekipu.

No, ravnopravan je Prelog bio samo do 5:5, nakon čega vratar Čakovčana Sladoljev počinje braniti, a njegovim suigračima lopte pronalaze pravo mjesto iza golmana Svena Logožara. Do isteka prvih 30 minuta gosti imaju +4 (14:18).

Potpuni potop preloške ekipe dogodio se u drugom dijelu utakmice, a Čakovčanima je trebalo svega deset minuta da dođu do +10 (18:28). Nakon toga sve se svelo na "šamaranje mrtvog klokana", a MKA*IPC je samo povećavao razliku između sebe i domaćina.

Interesantno je spomenuti da je ekipa gostiju završila u sastavu Lončar, Zeko, Peras, Blagus, Vurušić, M. Petek, Marčec, daleko od one udarničke. Trener MKA*IPC-a Davor Varga ipak nije bio euforičan: "To su još jako mladi momci koji moraju odigrati mnogo utakmica prije nego dođu u prvu momčad. Posao su odradili dobro, u to nema sumnje, i drago mi je da imamo takve talente u mlađim kategorijama. Mislim da niti protiv Trnovca nećemo imati problema, ukoliko pristup bude jednak onom današnjem", rekao je Varga.

Preloški trener Saša Kuček svojim momcima nije imao što zamjeriti: "Svidjelo mi se kako smo igrali u prvom poluvremenu. Neobično, brzo i agresivno, dobro smo parirali Čakovcu. No, oni su profesionalna ekipa i bilo je za očekivati da će pobijediti."

Još se ne zna datum ni mjesto igranja utakmice MKA*IPC-a i Trnovca, koji je polusezonu završio kao peti na ljestvici 2. HRL Sjever.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!