Košarka

Nikola Vujčić igrač desetljeća

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.12.2009.
Nikola Vujčić igrač desetljeća
Foto: Kristijan Komarica

Veliko priznanje dobio je Nikola Vujčić. Hrvatski centar proglašen je u internet izdanju magazina Slam za najboljeg međunarodnog igrača desetljeća...

Nikola Vujčić kao igrač desetljeća u europskoj košarci, odlično zvuči. Posebno dobro zvuči kada dođe iz pera igrača koji je stvorio karijeru u Europi i uspješno nastupao protiv Vujčića. Bivši igrač Tau Ceramice Casey Jacobsen predstavio je Vujčića kao najboljeg igrača u Europi posljednjih deset godina.

"Na Final Fouru Eurolige 2006. godine u Pragu dobio sam jedinu priliku igrati protiv Nikole. Igrali smo protiv Maccabija koji je bio tada najbolja momčad Europe i znali smo da će biti teško, nadali smo se, ali Vujčić nas je brzo razoružao. U prvoj četvrtini je ubacio nekoliko poena da znamo kako je tu, a onda je razigrao Anthonyja Parkera i ostatak momčadi. Susret je završio sa 16 poena, osam skokova, sedam asistencija, dvije blokade i dvije ukradene lopte. Teren sam napustio s velikim respektom. Znao sam da je dobar, pročitao sam dosta toga o njemu, ali pravi respekt dolazi tek kada igrate protiv nekog. Bila je to najvažnija utakmica sezone, a on je bio najbolji, to rade velikani", piše Jacobsen.

Jacobsen je predstavio i svoje viđenje razloga zbog kojih Vujčić nije nikada zaigrao u NBA ligi.

Kao prvi razlog smatra kako Vujčić savršeno odgovara europskom načinu igranja. U NBA ligi zbog lošijih tjelesnih mogućnosti imao bi slabije brojeve, Maccabi je temeljio igru na njemu, a to ne bi bio slučaj i u SAD-u. Drugi razlog je Maccabi koji ga nije želio pustiti, a treći razlog je taj što je u Euroligi ipak mogao daleko više zaraditi nego u NBA ligi.

"Mnogi će biti zaintrigirani pitanjem 'Kako bi Vujčić izgledao u NBA ligi', međutim, nikada nećemo saznati i to je možda dobra stvar. Dobro je da i Europa ima svoju zvijezdu, a ne da sve velike zvijezde unatrag 25 godina završe u NBA ligi", završava Jacobsen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.12.2009. u 10:57
    svaka čast vujo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.12.2009. u 10:39
    Dobar je Vujo. Nadam se da će dobit bolju priliku za repku pod Vrankovićem pa da i mi u Hrvatskoj vidimo zbog čega Vujčića hvale na sva usta u Europi.
    Obrisan korisnik