Košarka

Favoriti zakoračili prema finalu

Tea Lokas • četvrtak, 24.12.2009.
Favoriti zakoračili prema finalu
Foto: Nikola Movrić

Odigrane su prve utakmice polufinala grčkog kupa. Panathinaikos i Olympiakos očekivano su slavili u dvobojima protiv Iraklisa i Arisa i tako učinili prvi korak k međusobnom finalu...

Olympiakos je prvu utakmicu odigrao na domaćem terenu i ostvario pobjedu nad Arisom 78:64. Olympiakos je od strata stvorio laganu prednost, koja se povećavala iz minute u minutu.

Konačnih 14 razlike solidna je prednost pred uzvrat, a najbolji pojedinac na terenu bio je igrač Arisa, Juan Dixon (23 poena, šest ukradenih lopti, pet asistencija). Na strani pobjednika podijelili su se Schortsanitis sa 17 i Bourousis s 15 poena. Vujčić je ubacio pet poena za šest minuta u igri.

U drugom polufinalnom susretu Iraklis je ugostio Panathinaikos. Iraklis, koji je tri puta bio finalist kupa, a nijednom pobjednik, suprotstavio je svoje snage PAO-u, koji je 12. puta dizao trofej pobjednika ovog natjecanja.

Pobjednik se mogao nazirati već od početka druge četvrtine kada Panathinaikos stvara prednost od 18 razlike. Do kraja rezultat nije puno varirao, a ostalo je 80:64. 17 poena ubacio je Mike Batiste za PAO, dok je kod Iraklisa najrazigraniji bio Ralph Bucci sa 16.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!