Automoto

Pedrosa u bolnicu, Pedrosa iz bolnice

Maja Giljanović • petak, 25.12.2009.
Pedrosa u bolnicu, Pedrosa iz bolnice

Trećeplasiranom u ukupnom poretku Svjetskog MotoGP prvenstva Daniju Pedrosi u Barceloni je operativnim zahvatom uklonjen vijak iz zgloba lijeve ruke. 24-godišnji je Španjolac u bolnici proveo manje od 24 sata, operacija je prošla u najboljem redu i oporavak mu neće oduzeti više od dva tjedna.

Dani Pedrosa je u Sveučilišnoj bolnici u Barceloni podvrgnut operativnom zahvatu tijekom kojeg mu je uklonjen titanski vijak iz zgloba lijeve ruke. Vijak je 24-godišnjaku proteklih devet mjeseci pomagao u pokretljivosti ruke nakon što ju je slomio uoči starta sezone na test-vožnji u Sepangu.

15-tak dana poslije testa u Maleziji odustao od je testiranja u Kataru (zbog bolova je pao i pogoršao stanje zgloba), uputio se u Barcelonu na preglede i završio na operaciji zbog koje je prvu utrku u Kataru odvezao bez testa i u Jerezu i praktički sa samo tri dana testiranja motora. Na Losailu je zauzeo tek 11. mjesto i u pitanje mu je došao nastavak sezone.

Pedrosa je, međutim, na sljedeće tri utrke dao najbolji mogući odgovor i triput izborio podij (drugo mjesto Jerezu, treće u Motegiju i Le Mansu), a između izlijetanja u Mugellu i Assenu ili samo 9. i 10. mjesta u Donington Parku i Indianapolisu, svu je raskoš talenta pokazao i u Laguna Seci (ispred Rossija i Lorenza).

Trijumf u Valenciji na posljednjoj utrci sezone, kojim je nastavio praksu osvajanja dviju utrka u svakoj od godina svoje MotoGP karijere (2006. je pobijedio u Šangaju i Donington Parku, 2007. u Sachsenringu i Valenciji, 2008. u Jerezu i Barceloni), dobra je naznaka 2010.

Pripreme za svoju petu MotoGP sezonu koja starta 12. travnja u Kataru najmlađi će svjetski prvak u kategoriji do 250 kubika (2004. u dobi od nepunih 19) započeti za dva tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!