Košarka

Van Gundy: "Ukinimo NBA za blagdane"

Antonija Pavlić • petak, 25.12.2009.
Van Gundy: "Ukinimo NBA za blagdane"

Trener jedne od najboljih NBA momčadi na istoku Orlando Magica Stan van Gundy požalio se na odigravanje susreta najbolje košarkaške lige na svijetu na blagdane, posebice na Božić...

Trener Orlando Magica Stan van Gundy povest će svoju momčad na blagdan Božića na parket i u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrati susret protiv velikih rivala s istoka, Boston Celticsa.

Bit će to tek jedna od pet utakmica predviđenih na Božić, a Van Gundy je jasno apostrofirao kako mu se takav raspored igranja na blagdane nikako ne sviđa. Boston je, naime, igrao i na Dan zahvalnosti, a igrat će i na samu Novu godinu.

"Žalim ljude koji na Božić nemaju ništa pametnije za raditi nego gledati NBA utakmicu. Ponekad se previše zanesemo sportom i mislimo da smo važniji od svega ostaloga. No, danas to tako biva - ništa nije važnije od NBA-a", misli Van Gundy.

Najbolji način provođenja blagdana je biti s obitelji. No, Van Gundy sa ženom i djecom uspije provesti tek 15-ak minuta vremena, prije no što se mora posvetiti izvršavanju svojih profesionalnih obaveza. Ujutro s djecom nije uspio niti otvoriti darove, a misu je pohodio dan ranije.

"Košarka mi je važna, no u životu ipak ima bitnijih stvari, dani u godini kada se jednostavno mora uzeti malo predaha."

Svjestan je Van Gundy kako se upravo na Božić u blagajnu lige slijeva najviše novca. No, tradicija se mora poštovati. "Svjestan sam da puno novca dobivamo upravo iz televizijskih ugovora i ostalih popratnih sadržaja, zbog čega bih lagao kada bih se previše žalio. No, da imam utjecaja na odluke o odigravanju utakmica pred božićne i novogodišnje blagdane imali bismo pet dana odmora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 08:08
    U tom NBA-u je sve bitno osim same kosarke. Bitan je show i novac... pa tako intervjuiraju Djeda Mraza dok utakmica traje, ima najmanje 5-6 timeouta po svakoj cetvtini (s tim da traju po nekoliko minuta da bi se sve reklame mogle izvrtit)... tako da utakmica od 48 minuta traje oko 2 i pol sata... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 03:11
    Točno, previše se misli na novac...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 01:50
    u pravu je čovjek, stvarno treba neke dane odrediti kao svete i za NBA. ali ako to znači da će biti manje love u blagajni, onda bi van Gundy trebao biti fer do kraja i ne buniti se ako mu zbog toga odbiju par tisuća dolara od plaće ;)
    Obrisan korisnik