Košarka

Jug uzeo sve

Branimir Korać • subota, 26.12.2009.
Jug uzeo sve
Foto: FaH

17. izdanje All Stars susreta hrvatske košarke otišlo je na stranu Juga. Jug je u Belom Manastiru nadigrao selekciju Sjevera 124:114, a igrači Juga uzeli su i preostale pojedinačne nagrade...

Praznik hrvatske košarke, revijalni dvoboj selekciju Juga i Sjevera održan je u Belom Manastiru. Hrvatski košarkaški savez na taj način je nastavio davati domaćinstva manjim sredinama koje nemaju mogućnost uživanja u prvoligaškoj košarci.

U ispunjenoj dvorani u Belom Manastiru rezultat je bio u drugom planu. Jugaši su ipak bili bolji, raspoloženiji i motiviraniji i na kraju su zasluženo odnijeli pobjedu 124:114. Ovo je peta pobjeda selekcije Juga dok je Sjever dosad slavio devet puta.

Najefikasniji igrači susreta dolaze iz momčadi Juga i to Marko Car i Toni Bizaca s po 24 poena dok je Hrvoje Perić ubacio 15 poena. Kod Sjevera Tomislav Zubčić je ubacio 19 poena, a Thomas Mobley i Luka Žorić dodali su po 16.

Marko Car ujedno je proglašen i za MVP-a revije te je bio i najbolji u natjecanju u tricama. Car je osvojio 13 bodova te odnio pobjedu ispred Roka Stipčevića i Karla Vragovića koji su osvojili po sedam bodova, Krune Simona s četiri boda te Marka Tomasa s tri boda.

U natjecanju u zakucavanjima bez konkurencije najbolji je bio Micah Downs. S dva atraktivna zakucavanja Downs je osvojio maksimalnih 50 bodova i bio bolji od Mobleya, Žorića, Perića i Zubčića.

Feštu u Belom Manastiru upotpunilo je i bogato hrvatsko košarkaško izaslanstvo, kao i atraktivne Zmajčice i Dunking Devilsi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.12.2009. u 20:22
    nakon što sam ovo vidio: jasno mi je što sve može Micah Downs: www.youtube.com/watch?v=WEcVPUcehN0 :) jedino mi nije jasno zašto se na natjecanje u zakucavanju prijavljuju 'utezi' kao što su Zubčić i Žorić. po izrazima njihovih lica prije izvođenja činilo mi se kao da su ih organizatori nagovorili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.12.2009. u 09:48
    šteta što toga nema u utakmicama lige, nije da ne bi mogli. ne baš svaki napad ko sinoć, ali tu i tamo... odmah bi se napunile dvorane
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.12.2009. u 01:39
    kako je Dawns opako zakucavao, to je bila milina gledati! nadam se da će i to jednom osvanuti na YouTubeu.
    Obrisan korisnik