Zimski sportovi

Washington svladao New Jersey

Matej Milanović • nedjelja, 27.12.2009.
Washington svladao New Jersey

Washington se barem trenutačno vratio na vrh Istočne konferencije NHL-a pobjedom u dvoboju s direktnim konkurentom New Jerseyem od 4:1. Pobjede je upisalo i prvih četiri momčadi Zapadne konferencije od kojih se jedino Phoenix mučio u teškom susretu s Los Angelesom.

Washington je prvu poziciju na Istoku, ali i u ligi vratio pobjedom u direktnom okršaju s New Jerseyem. Do 14. minute je Washington poveo 2:0, a Devilsi su uspjeli smanjiti u 18. minuti. Polovicom susreta, u 30. minuti domaći su zabili i treći gol, a konačnih 4:1 postavljeno je početkom zadnje trećine. Posebno su se istaknuli Nicklas Backstrom i Aleksander Ovečkin s dva gola i dvije asistencije svaki.

Dvoboj Buffala i Ottawe prošao je bez golova u prvoj i posljednjoj trećini, ali je zato ponudio jako zanimljivu drugu trećinu. Gosti su u 50 sekundi zabili dva gola i poveli 2:0 u 27. minuti. Pri kraju trećine Buffalo je smanjio, a u posljednjoj minuti dionice i izjednačio iz powerplaya golom Jasona Pominvillea. Susret je završio na raspucavanju na kojem su za domaće promašili Vanek i Connolly, a za goste su zabili Kovaljev i Fisher i osigurali im pobjedu.

U kanadskom okršaju Montreal je poveo 2:0 u Torontu nakon svega četiri i pol minute igre. Ostatak susreta protekao je u dominaciji domaćih koji su smanjili u drugoj trećini, a početkom treće su i izjednačili. Dvoboj je otišao u produžetak u kojem je presudio Andrei Kosticin trećim golom gostiju. Igrač susreta bio je vratar Montreala, Jaroslav Halak, koji je zaustavio 47 pokušaja Toronta, dok je njegov kolega na protivničkim vratima obranio 20 šuteva.

Frans Nielsen i Blake Comeau su do 35. minute doveli Islanderse u dvostruko vodstvo u derbiju New Yorka. Rangersi se nisu predali i u zadnjoj trećini je Brandon Dubinsky upisao dva pogotka od kojih drugi na 47 sekundi od kraja dvoboja i odveo dvoboj u produžetak. Pobjedu je Islandersima osigurao Kyle Okposo nakon četiri minute produžetka. Okposo se istaknuo s golom i dvije asistencije, a dobar je dvoboj imao i Dwayne Roloson s 36 obrana, dok je vratar Rangersa skupio svega 19.

U Detroitu je pao gol po trećini. Columbus je poveo preko Antoinea Vermettea, a zatim je rezultat preokrenuo Todd Bertuzzi s dva zgoditka. Atlanta je pak povela u 12. minuti proti Tampe Bay, a izjednačenje domaćih stiglo je dvije minute kasnije. U drugoj trećini domaći su poveli, ali se na zadnji odmor ipak otišlo s 2:2. Pobjedu su domaćima osigurala dva gola u dvije minute početkom treće dionice za vodstvo od 4:2 u 47. minuti. Atlanta je do kraja susreta smanjila, ali se na tome i zaustavila. Za Tampu Bay je tri asistencije upisao Vincent Lecavalier.

Krizu Los Angelesa produbio je Phoenix. Kingsi su poveli rano u prvoj trećini, no već do kraja dionice domaći su preokrenuli. Početkom treće trećine Los Angeles je izjednačio, a pobjedu je Kojotima osigurao Keith Yandle u 50. minuti.

Jedan gol po trećini postignut je u Saint Paulu, u prve dvije dionice te se u zadnjih 20 minuta ušlo s 1:1. Domaća Minnesota je povela 3:1 do 49. minute. Saint Louis je uspio smanjiti, no Guillaume Latendresse je svojim drugim golom postavio rezultat na 4:2 četiri minute prije kraja. Saint Louis je smanjio u 59. minuti, ali je ipak ostao bez produžetka.

Zanimljivo je bilo i u okršaju na dnu Istočne konferencije. Philadelphia je u gostima kod Caroline povela 2:0 nakon prve trećine, a nakon devet minuta posljednje dionice stigao je i treći pogodak. Samo 24 sekunde kasnije počeo je preokret Caroline koja je zatim s dva gola u 50 sekundi izjednačila na 3:3 u 57. minuti. Međutim, pobjedu nisu uspjeli izboriti. Na raspucavanju su za Carolinu promašili Ruutu i Jokinen, a za Flyerse su zabili Briere i Richards.

U ostala četiri susreta nije bilo posebnih zanimljivosti. Vancouver i Colorado su upisali domaće pobjede od 4:1 protiv Edmontona i Dallasa. Posebno su se kod Colorada istaknuli Chris Stewart s dva gola i Peter Budaj s 39 obrana. Istim rezultatom slavio je Chicago u gostima kod Nashvillea. San Jose je pak bio bolji od Anaheima s 5:2 uz dva pogotka Patricka Marleaua.

NHL, Rezultati 27.12.2009.:
Buffalo - Ottawa 2:3 (SO), Carolina - Philadelphia 3:4 (SO), Colorado - Dallas 4:1, Detroit - Columbus 2:1, Minnesota - Saint Louis 4:3, Nashville - Chicago 1:4, NY Rangers - NY Islanders 2:3 (OT), Phoenix - Los Angeles 3:2, San Jose - Anaheim 5:2, Tampa Bay - Atlanta 4:3, Toronto - Montreal 2:3 (OT), Vancouver - Edmonton 4:1, Washington - New Jersey 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!