Automoto

Rossi neće u auto

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 28.12.2009.
Rossi neće u auto

Premda je ljetos najavio kako je itekako zainteresiran za zamjenu motora autom, svjetski prvak u MotoGP-u Valentino Rossi odbio je ponudu Ferrarija da se uz Jeana Alesija utrkuje u 430 GT2 autu u legendarnoj utrci "24 sata Le Mansa"...

Svjetski prvak u MotoGP-u Talijan Valentino Rossi odbio je Ferrarijevu ponudu da u narednoj automobilističkoj sezoni barem nakratko s motora preseli u automobil i utrkuje se u Ferrarijevom 430 GT2 autu u čuvenoj utrci izdržljivosti u Francuskoj - "24 sata Le Mansa".

Rossi se, naime, priprema za obranu naslova svjetskog prvaka, svoju 10. titulu, te ne želi da ga išta odvuče od toga cilja i poremeti mu pripreme. Talijanski vozač ljetos je najavio mogućnost zamjene motora automobilom, no Ferrari se ipak u svojoj ponudi malo požurio.

"Polaskan sam ponudom Jeana Alesija, no svibanj je u MotoGP-u mjesec s najviše utrka i bilo bi nemoguće uz to sudjelovati još i u utrci 24 sata", otkrio je Rossi razloge odbijenice.

"Valentino je odbacio i mogućnost nastupanja u reliju u Meksiku budući da se vozi tek nešto prije starta testiranja i MotoGP sezone. Prije i tijekom sezone koncentriran je samo i isključvio na MotoGP, a reli i ostalo vozi po svršetku natjecateljske godine", rekao je menadžer ekipe Yamahe David Brivio.

Poziv na utrku 24 sata uputio mu je 45-godišnji Jean Alesi, bivši vozač Ferrarijevog bolida F1. "Ideju o pozivanju Rossija u utrku 24 sata dobio sam nakon što sam u medijima pročitao kako se želi utrkivati u Le Mansu. Nisam još pričao o tome s njim, no pitam se zašto bi me odbio? Bio bi mi to san, voziti uz njega."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!