Nogomet

Kraj avanture Kranjčara u Iranu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 28.12.2009.
Kraj avanture Kranjčara u Iranu
Foto: Bernard Jurišić

Bivši izbornik Zlatko Kranjčar smijenjen je s pozicije trenera najtrofejnijeg iranskog kluba. Generalni direktor Persepolisa Habib Kashani sredinom je prosinca Kranjčaru dao ultimatum u trenucima kad im je Sepahan bježao 11 bodova, a 10-tak dana poslije Persepolis je nadoknadio samo jedan bod.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Kranjčar Persepolis nakon 21 odigranog kola ostavlja na trećem mjestu, 10 bodova iza Sepahana na prvom mjestu i s utakmicom više u odnosu na lidera.

Igrači Persepolisa su nakon ultimatuma koji je Kranjčaru dao Habib Kashani pobijedili Pas-Hamedan 1:0 i izvukli bod na gostovanju u Qomu protiv Sabe (1:1), ali su nadoknadili samo bod u odnosu na zaostatak koji je izazvao reakciju čelnika nakon 1:2 u 19. kolu protiv Esteghlala 10. prosinca.

Vezane vijesti

Generalni direktor najtrofejnijeg iranskog kluba Kranjčaru je sredinom prosinca prijetio trenerom Steel Azina Hamidom Estilijem, ali se u konačnici odlučio za najvećeg nogometaša u povijesti iranskog nogometa i bivšeg izbornika Ali Daeija.

40-godišnji najbolji iranski napadač u povijesti - 109 golova Daeija najviše je što je jedan igrač uopće dao za svoju reprezentaciju, 25 golova ispred Ferenca Puškaša za Mađarsku na drugom i 32 gola ispred Pelea za Brazil na trećem mjestu - 2007. je kao trener Saipi donio titulu prvaka Irana, a u Persepolisu je u igračkim danima u tri sezone (od 1994. do 1996. i 2004.) na 62 utakmice postigao 39 golova.

Prvu utakmicu Daei će odraditi 15. siječnja protiv drugoplasiranog Zob Ahana, a Kranjčar napušta klub s učinkom osam pobjeda, devet remija i četiri poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!