Zimski sportovi

Hölzl u najboljoj poziciji

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 28.12.2009.
Hölzl u najboljoj poziciji
Foto: EPA

Najbolju poziciju prije druge vožnje četvrtog veleslaloma sezone u Lienzu zauzela je svjetska prvakinja u ovoj disciplini Kathrin Hölzl, ispred Michaele Kirchgasser i Taine Barioz. Vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn i Maria Riesch veleslalomski nastup u Austriji okončale su padom, a posebno neugodan bio je onaj Amerikankin prilikom kojeg je najvjerojatnije ozlijedila ruku...

Svjetska veleslalomska prvakinja iz Val d'Iserea Kathrin Hölzl ove je sezone već ispunila svoj glavni cilj u karijeri, u Aspenu je prvi puta slavila u Svjetskome kupu, potvrdivši tako da zlato sa svjetske smotre nije osvojila "slučajno".

No, na tome, kako se sada čini, neće stati. Cijelu sezonu vozi odlično i potvrđuje se kao jedna od vodećih veleslalomašica (u Oberjochu početkom godine potvrdila je naslov najbolje u Njemačkoj), a u tom tonu odradila je i prvu vožnju četvrtog veleslaloma sezone u Lienzu stazu Schlossberg odradivši u vremenu 1:08.17.

Vezane vijesti

Drugo mjesto, sa 41 stotinkom zaostatka, pripalo je Austrijanki Michaeli Kirchgasser, a treća je, pomalo iznenađujuće, Francuskinja Taina Barioz (+0.52), koja na prsima nosi startni broj 14.

Četvrta pozicija otišla je u Sloveniju, Tini Maze, a iza nje smjestile su se Viktoria Rebensburg, Eva-Maria Brem, u dosadašnjem tijeku sezone najbolja veleslalomašica Kathrin Zettel, povratnica nakon ozljede leđa Tanja Poutiainen, Camilla Alfieri, te Denise Karbon.

Vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn i Maria Riesch s nastupom su završile odustavši, a posebno opasan izgledao je pad braniteljice Velikog kristalnog globusa koja je u jednom trenutku ostala na donjoj skiji, što ju je bacilo na leđa i pri čemu je, čini se, ozlijedila ruku.

Hrvatske skijašice nisu se proslavile - Ana Jelušić doskijala je do 58. pozicije sa zaostatkom od 5.68, dok Nika Fleiss nije uspjela završiti vožnju.

Svjetski kup, Lienz, veleslalom:
1. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) 1:08.17
2. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +0.41
3. Taina Barioz (Francuska, ROSSIGNOL) +0.54
4. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.53
5. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +0.69
6. Eva-Maria Brem (Francuska, ATOMIC) +0.70
7. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.95
8. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +0.96
9. Denise Karbon (Italija, FISCHER) +1.09
10. Tessa Worley (Francuska, ROSSIGNOL) +1.12
...
58. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +5.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!