Zimski sportovi

Hölzl ipak ispred sjajne Moelgg

Borna Rupnik • ponedjeljak, 28.12.2009.
Hölzl ipak ispred sjajne Moelgg
Foto: EPA

Svjetska prvakinja u veleslalom, Kathrin Hölzl, uspjela je obraniti svoju prednost iz prve vožnje i slaviti u utrci u Lienzu. Drugo je mjesto odličnom drugom vožnjom osvojila Manuela Moelgg, dok je treću poziciju sačuvala Taina Barioz...

Četvrti veleslalom sezone u austrijskom Lienzu pripao je njemačkoj skijašici Kathrin Hölzl, aktualnoj svjetskoj prvakinji u ovoj disciplini. Ona je u drugu vožnju ušla s osjetnom prednošću nad prvim pratiljama, ali je na kraju odlučivalo tek pet stotinki.

Manuela Moelgg je nakon 13. pozicije iz prve vožnje odradila sjajan drugi nastup i držala vrh sve dok se Hölzl nije spustila niz stazu. Posljednje mjesto na pobjedničkom postolju obranila je Francuskinja Taina Barioz s 11 stotinki zaostaka za pobjednicom.

Na četvrto se mjesto probila još jedna Talijanka, Federica Brignone, petu su poziciju podijelile Viktoria Rebensburg i Kathrin Zettel, a sedmo je mjesto pripalo domaćoj skijašici Evi Mariji Brem.

Poredak prvih deset upotpunile su Slovenka Tina Maze, Šveđanka Maria Pietilae-Holmner - koja je također znatno popravila svoj plasman - te drugoplasirana iz prve vožnje, Michaela Kirchgasser.

Veleslalom u Lienzu po dobrome neće pamtiti vodeće u ukupnom poretku, Lindsey Vonn i Maria Riesch. Obje su pale u prvoj vožnji, a Amerikaka je pritom ozlijedila ruku.

Hrvatske skijašice nisu ostvarile upečatljive rezultate. Ni Ana Jelušić ni Nika Fleiss nisu se plasirale u drugu vožnju: Ana je s više od pet sekundi zaostatka završila na 58. mjestu, a Nika nije stigla do cilja.

Svjetski kup, Lienz, veleslalom:
1. Kathrin Hölzl (Njemačka) 2:16.61
2. Manuela Moelgg (Italija) +0.05
3. Taina Barioz (Francuska) +0.11
4. Federica Brignone (Italija) +0.12
5. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.19
5. Kathrin Zettel (Austrija) +0.19
7. Eva-Maria Brem (Austrija) +0.28
8. Tina Maze (Slovenija) +0.34
9. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +0.71
10. Michaela Kirchgasser (Austrija) +0.84
...
58. Ana Jelušić (Hrvatska) +5.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!