Zimski sportovi

Jacobsenu kvalifikacije

Martina Oštrić • ponedjeljak, 28.12.2009.
Jacobsenu kvalifikacije
Foto: EPA

Kvalifikacijama u Oberstdorfu započela je 58. po redu Novogodišnja turneja 'Četiri skakaonice'. Od nekvalificiranih skakača najduži je bio Anders Jacobsen, dok je među prethodno kvalificiranih najbolji bio Thomas Morgenstern...

Skokom od 134 metra Anders Jacobsen odnio je pobjedu u kvalifikacijama, te će prolaz u finale tražiti preko Japanca Shoheija Tochimota. Drugo mjesto pripalo je Švicarcu Andreasu Kuettelu kojem borba za finale neće biti nimalo laka. On će, za svoje mjesto među 30 najboljih, morati nadskakati Nijemaca Michaela Uhrmanna, dok vodeći čovjek Kontinentalnog kupa, trećeplasirani Stefan Thurnbichler, ne bi trebao imati previše problema protiv domaćeg mladića Richarda Freitaga.

Desetorica prethodno kvalificiranih skakača skakala je sa dvoja vrata nižeg zaletišta. Najbolji među njima bio je Thomas Morgenstern skokom od 127,5 metara. Unatoč tomu, u sutrašnjem mu natjecanju neće biti lako, s obzirom da će mu s druge strane stajati ni manje ni više nego Simon Ammann, koji danas nije odrađivao kvalifikacijski skok. Ipak, za nadati se da će obojica skakača svojim skokovima naći mjesto u finalu. 127,5 metara dug skok imao je i Gregor Schlierenzauer, no nešto lošije ocjene odnijele su mu prvo mjesto i sraz s Ammanom, pa će za finale skakati protiv Talijana Andree Morassija.

Od ostalih zanimljivih parova vrijedi izdvojiti Martina Schmitta koji će skakati protiv imenjaka Kocha, te Michaela Neumayera i Jannea Ahonena koji u današnjim kvalifikacijama nije briljirao. Adam Malysz odmjerit će snage s Denisom Kornilovim, a natjecanje će otvoriti Tom Hilde i Noriaki Kasai.

Spomenimo i da će svi Hrvati i ove godine ovo prestižno natjecanje u izravnom prijenosu moći gledati i na nacionalnoj dalekovidnici.

Parovi prve serije:
1. T. Hilde - N. Kasai
2. K.Keituri - J.R. Evensen
3. J: Matura - V. Larinto
4. P. Prevc - M. Hautamaeki
5. D. Kornilov - A. Malysz
6. K. Kim - S. Colloredo
7. J. Damjan - S. Hula
8. J. Ahonen - M. Neumayer
9. K. Gangnes - L. Mueller
10. M. Koch - M. Schmitt
11. R. Kranjec - A. Wank
12. V. Shumbarets - J. Janda
13. K. Mietus - R: Ljoekelsoey
14. R. Freitag - S. Thurnbichler
15. M. Uhrmann - A. Kuettel
16. S. Tochimoto - A. Jacobsen
17. M. Cikl - B.E. Romoeren
18. T. Takeuchi - P. Bodmer
19. L. Hlava - E. Chedal
20. S. Hocke - H. Olli
21. M. Mežnar - D. Ito
22. N. Alexander - A. Kofler
23. P. Karelin - W. Loitzl
24. A. Morassi - G. Schlierenzauer
25. S. Ammann - T. Morgenstern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.12.2009. u 20:19
    Ovaj zadnji odlomak bi mogao komotno u temu 'sumrak novinarstva u Hrvatskoj'....
    Obrisan korisnik