Zimski sportovi

Vraća se stara Schild

Antonija Pavlić • utorak, 29.12.2009.
Vraća se stara Schild
Foto: EPA

Marlies Schild deklasirala je konkurenciju u prvoj vožnji četvrtog slaloma sezone u austrijskom Lienzu. Drugoplasirana Kathrin Zettel za kolegicom iz reprezentacije akumulirala je 1.02 stotinke sekunde zaostatka, dok trećeplasirana Tanja Poutiainen zaostaje 1.04 sekundi. Ana Jelušić plasirala se na 17. mjesto, dok je Nika Fleiss zauzela 29. poziciju...

Austrijska skijašica Marlies Schild polako se vraća na poziciju koju je držala prije nesretnog dvostrukog prijeloma noge koji je pretrpjela u Söldenu prošle sezone. Schild svakom novom utrkom pokazuje kako se definitivno vraća u formu kojom je jednoć apsolutno dominirala ženskim slalomom, već je u četvrtoj utrci sezone deklasirala protivnice i otvorila si ogromnu prigodu da dođe do prvog slalomskog trijumfa poslije Bormija 14. ožujka 2008.

Sa zaostatkom od 1.02 iza nje se smjestila još jedna Austrijanka - Kathrin Zettel - koja je vozila usprkos činjenici da je na nedavnom treningu doživjela lakšu ozljedu i napuknuće ligamenata.

Treća pozicija pripala je još jednoj povratnici na skijaške padine. Tanja Poutiainen prije Sljemena je konačno anulirala sve probleme s leđima i za drugoplasiranom Zettel prije druge vožnje zaostaje tek dvije stotinke sekunde. Pobjednica Area Sandrine Aubert četvrta je, druga sa Sljemena prošle sezone Nicole Gius smjestila se na 5. poziciju, Tina Maze sa zaostatkom od 1.54 osvojila je 6. poziciju, što čini njenu najbolju ovosezonsku slalomsku vožnju, a iza nje su se poredale sestre Riesch - Maria i Susanne.

Vodeća u poretku Svjetskoga kupa Lindsey Vonn našla se na startu unatoč ozbiljnijoj ozljedi ruke koju je zadobila prilikom pada u jučerašnjem veleslalomu, te je uslijed rezervirane vožnje podijelila 13. mjesto s mladom Njemicom Christinom Geiger.

Iza nje nalazi se svjetska veleslalomska prvakinja i jučerašnja slavodobitnica Kathrin Hölzl, a slijede ju Manuela Moelgg i - Ana Jelušić. Mlada Riječanka se iz startne kućice otisnula 10, no nije odradila vožnju koja bi joj ponudila priliku za plasman u najboljih deset - premda nije napravila gotovo nijednu pogrešku nije u njenoj vožnji bilo pravog ritma i brzine, te se na koncu morala zadovoljiti 15. mjestom. Nika Fleiss do samoga kraja strepjela je za ulazak u drugu vožnju no na koncu je, sa zaostatkom od 4.28 u konkurenciji 82 skijašice zauzela 29. poziciju.

Svjetski kup, Lienz, slalom:
1. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) 59.00
2. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +1.02
3. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +1.04
4. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +1.29
5. Nicole Gius (Italija, FISCHER) +1.47
6. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.54
7. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.58
8. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.61
9. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.78
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +2.11
...
17. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +2.64
...
29. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +4.28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!