Zimski sportovi

"Napokon sam skijala"

Antonija Pavlić • utorak, 29.12.2009.
"Napokon sam skijala"
Foto: Kristijan Komarica

Ana Jelušić bila je, očekivano, presretna šestim mjestom u posljednjem slalomu godine, prije spektakla na Sljemenu. Snježna kraljica sve je bliže, a mlada Riječanka sjajnim nastupom u Lienzu uputila je svim gledateljima definitivno najbolju pozivnicu...

Ana Jelušić uputila je prije sljemenske slalomske utrke Snježna kraljica najbolju pozivnicu svim hrvatskim ljubiteljima skijanja. Najbolja hrvatska skijašica mučila se u Leviju, Aspenu i Areu, no u Lienzu konačno došla na svoje i upisala odlično šesto mjesto.

"Konačno sam skijala", govorila je poslije utrke presretna Ana. "Nisam dobro odradila prvu vožnju, a u drugoj sam samo željela popraviti plasman i doći među prvih 15 - u najboljem slučaju - prvih deset. Konačni plasman na šestu poziciju definitivno mi je bio veliko iznenađenje. No, ne mogu reći da mi je zbog toga žao."

Vezane vijesti

Mlada Riječanka jučer je proslavila 23. rođendan, a najbolji poklon si uputila sama. "Ova dobra utrka ono je što sam najviše željela. Konačno sam diktirala tempo i nisam dopustila da staza upravlja mnome. Rođendan sam proslavila diskretno, a ni sada neću previše slaviti - već od 1. siječnja odlazim u karantenu prije Sljemena."

U utrci je, pak, nadmoćno slavila Marlies Schild. Pred drugoplasiranom Sandrine Aubert akumulirala je 1.83 stotinke prednosti, a Kathrin Zettel na trećoj poziciji već zaostaje više od dvije sekunde. Podsjetilo nas je to na stil kojim je nekada svoje protivnice pobjeđivala Janica Kostelić.

"Ovo mi je najveća pobjeda u karijeri", presretna je bila povratnica nakon dvostrukog prijeloma noge. "Moram priznati da nisam vjerovala da ovako brzo nakon ozljede mogu pobijediti. Sumnjala sam u sebe i bila iznimno nervozna prije obje utrke, no na kraju je sve završilo odlično."

"Još uvijek ne mogu vjerovati što sam učinila. Ovim putem zahvaljujem se na potpori svima - obitelji, liječnicima, fizioterapeutima i trenerima. Oni su zaslužni što sam se povratila vrhunsku formu."

Sandrine Aubert stigla je nakon pobjede u Areu do novog postolja i pomaknula se na treće mjesto u redoslijedu najboljih slalomašica. "Kvalitetno treniram i zadovoljna samo što se to odražava i na rezultatima. Svakim danom imam sve više samopouzdanja, što je veoma dobro jer se bliže i Olimpijske igre."

Treća pozicija pripala je Kathrin Zettel. Austrijanka je prije Lienza na treningu doživjela lakšu ozljedu, no to ju nije spriječilo da u dva dana natjecanja u domovini upiše 5. veleslalomsko i 3. slalomsko mjesto.

"Rekla sam i jučer kako sam iznenađena, a danas se taj osjećaj povećao budući da sam doskijala do pobjedničkog postolja. Osjećala sam laganu bol, no liječnici su potvrdili kako, na svu sreću, ozljeda nije ozbiljnije prirode. Sada ću se odmoriti do Nove godine, a potom krećem u pripremu za Sljeme. Sretna sam što ću u Zagreb otputovati prepuna samopouzdanja."

Podvig dana u Austriji bio je djelo vodeće u ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn. Amerikanka je, naime, dan ranije doživjela težak pad u veleslalomu, uslijed čega joj je čak i napukla ruka. No, usprkos tome danas se našla na startu i doskijala do 19. pozicije. Mogla je biti i puno bolja, u najboljih 10, no donji dio odradila je s puno grešaka i na koncu izgubila prednost koju je akumulirala u gornjem dijelu staze pred tada vodećom Anom Jelušić.

"Osjećala sam da se situacija s rukom pogoršala poslije prve vožnje, ali borila sam se do kraja i čak gornji dio staze odradila veoma dobro. U drugoj vožnji sam se osjećala bolje, no u donjem dijelu staze se ponovno pojavila bol i poremetila mi koncentraciju. Od toga trenutka samo sam željela doći do cilja. Uzela sam koji bod i pokazala da mogu. Sada ću se nekoliko dana odmoriti, posjetiti još kojeg doktora i vidjeti može li se po pitanju stabilizacije ruke učiniti još nešto", rekla je.

"Osjećala sam veliku bol, a ni lijekovi koje sam uzimala nisu pomogli. Mislila sam da će mi adrenalin pomoći da to nekako prevladam, no bilo je veoma teško. Mnogi to uspoređuju s ozljedom palca koju sam zadobila na SP-u u Val d'Isereu, no ovo je nešto sasvim drugačije. Tada sam mogla rukom pomicati štapove dok mi je samo palac bio imobiliziran. Sada me boli cijela ruka", usporedila je najbolja svjetska skijašica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!