Ostali sportovi

Evans bolji od Thiaga Silve

Ratko Martinović • nedjelja, 03.01.2010.
Evans bolji od Thiaga Silve

Centar događanja protekle noći je bio Las Vegas, a s obzirom na rezultate borbi neki borci bi najradije rekli poznatu rečenicu: "Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu." Prvi UFC u novom desetljeću nam je donio nove salve zvižduka i to opet u događaju večeri, opet u poluteškoj kategoriji, no ovaj puta bez protivljenja sudačkoj odluci već zbog nedovoljne atraktivnosti i ziheraškog pristupa.

Da je večeras posrijedi bilo hrvanje, Rashad Evans bi definitivno dominirao cijelom borbom. No, pošto je ovo ipak MMA, posljednju rundu je dobio Thiago Silva. Prve dvije runde udaraca gotovo da nije niti bilo, jedino je Silvino tijelo udaralo od podlogu oktogona. Evans je napokon pokazao ono po čemu je i najjači, dok se Brazilac uspješno i manje uspješno borio s time. Treća runda je priča za sebe. Thiago Silva je išao na sve ili ništa i u tom pohodu je zamalo dobio sve. Pošto Evans unatoč izazivanju nije bio raspoložen za stand-up borbu Silva je to morao odraditi sam. Nakon par vrlo dobrih udaraca malo je posustao i vjerojatno bi nokautirao Amerikanca da nije podlegao daljnjim provokacijama na račun potresenog protivnika. Evans je uspio izdržati do sudačke odluke, te je jednoglasnom odlukom i pobijedio. Rezime borbe je takav da je Evans taktikom dobio jalovog i rezerviranog Thiaga Silvu koji je cijelo vrijeme čekao nešto što nije iskoristio kada je imao priliku.

U drugoj borbi večeri, supersnažni Britanac Paul Daley je klasičnim nokautom "izuo iz cipela" 23-godišnjeg Dustina Hazeletta koji je inače stručnjak za atraktivne poluge. "Semtex" je obje UFC borbe okončao brzim nokautima protiv bolje rangiranih protivnika i biti će zanimljivo gledati njegov daljnji napredak. U najboljoj borbi večeri Kanađanin Sam Stout je pobijedio Joea Lauzona jednoglasnom sudačkom odlukom. Meč prepun tempa i eksplozivnosti pokazao je Stoutovu nevjerojatnu fizičku spremnost, dok je i Joeov mlađi brat večeras izgubio u jednoj od ranijih borbi izvan tv prijenosa što potvrđuje tezu da ovo nije bio dan obitelji Lauzon.

Velika nada lake kategorije, hrvač Jim Miller, polugom u prvoj rundi je nadjačao nekadašnjeg svjetskog Muay Thai prvaka, Duanea Ludwiga i ovime ističe vlastiti uspon ka mogućoj borbi za pojas protiv B.J. Penna. Junior dos Santos s lakoćom se obračunao sa Gilbertom Yvelom, te je ovom pobjedom još više napredovao na izazivačkoj ljestvici. Siloviti boksački udarci su bili previše za Nizozemca i "Cigano" u skoro vrijeme očekuje borbu za naslov.

Na novu godinu je održan i japanski Dynamite!! pod pokroviteljstvom DREAM i Sengoku organizacija. Pobjednik "Grand Prixa" teške (Super Hulk) kategorije je Ikuhisa Minowa, a ostale atraktivne pobjede su nam podarili Shinya Aoki (protivniku slomio rame), Alaistar Overeem, Melvin Manhoef i Gegard Mousasi.

UFC 108 rezultati:
LHW Rashad Evans Vs. Thiago Silva - Jednoglasna sudačka odluka
WW Dustin Hazelett Vs. Paul Daley - KO 1R
LW Joe Lauzon Vs. Sam Stout - Jednoglasna sudačka odluka
LW Jim Miller Vs. Duane Ludwig - Poluga (rame) 1R
HW Junior dos Santos Vs. Gilbert Yvel - TKO 1R

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!