Zimski sportovi

Zettel najbrža nakon prve vožnje

Branimir Korać • nedjelja, 03.01.2010.
Zettel najbrža nakon prve vožnje
Foto: Davor Sajko

Kathrin Zettel najbolje je odradila prvu vožnju slaloma na Snježnoj kraljici i s malom prednosti ispred Marlies Schild kao najboljeplasirana krenut će u drugu vožnju. Schield i Maria Riesch gledaju joj u leđa, a Ana Jelušić drži 12. poziciju sa zaostatkom od sekunde i 37 stotinki...

Nakon prve vožnje najduže slalomske utrke u Svjetskom kupu, na zagrebačkom Sljemenu u vodstvu se nalazi Austrijanka Kathrin Zettel. Zettel je prva krenula iz startne kućice i odvezla najkonstantnije cijelu staze te na kraju ostvarila najbrže vrijeme.

Posjeta očekivano dobra

Nakon početka prve vožnje, u 10.20. prema procjeni organizatora na Sljemenu se nalazi između 7.000 i 8.000 gledatelja koji stalno pristižu. Oko 5.000 gledatelja nalazi se na ciljnoj ravnini, Gold i Platinum klubovima dok je ostatak raspoređen duž staze.

Posebno dobro Zettel je odradila donji dio staze u kojem je i stvorila prednost, a to se najbolje vidjelo u nastupu ostalih skijašica koje su redom gubile vrijeme na tom dijelu.

Među onima koje su dosta izgubile u završnom dijelu staze je i drugoplasirana Marlies Schild koja je imala i više od 60 stotinki prednosti, ali je kroz ciljnu ravninu prošla kao drugoplasirana s tri stotinke zaostatka za sunarodnjakinjom Zettel.

SQT prati 438 novinara

82 skijašice iz 21 zemlje krenule su u lov na titulu nove snježne kraljice. Nakon nekoliko dana ćudljivog vremena na Sljemenu je osvanuo sunčan zimski dan, a gledatelje je na prvom jutarnjem laufu grijalo zubato sunce na -5c. Oko 8000 gledatelja prevezeno je na vrijeme i bez gužve jer je ZET osigurao 80 autobusa koji su polazili svake minute. Uz besplatnu hranu i piće na Krumpirištu, pripremljeno je i 1600 obroka u Gold i oko 1500 u Platinum clubu. Uz birana jela i vrhunske domaće specijalitete, posebnost Platinuma su i corneri sa gastronomskim delicijama azijske, talijanske i hrvatske kuhinje. Uz live prijenos na brojnim nacionalnim televizijama, ovogodišnji SQT prati 438 akreditiranih domaćih i stranih novinara.

Treće mjesto drži Njemica Maria Riesch koja je posebno dobra bila u središnjem dijelu staze, no i ona je u donjem dijelu ostala bez snage i na kraju kasni 22 stotinke.

U krugu onih koje zaostaju manje od pola sekunde još je samo Francuskinja Sandrine Aubert na četvrtom mjestu s 31 stotinkom zaostatka, a onda slijedi niz skijašica sa zaostatkom manjim od sekunde.

Razloga za nezadovoljstvom nastupom u prvoj vožnji ima Anja Paerson koja je već prije prvog prolaznog vremena napravila veliku pogrešku i ostala bez dobrog plasmana. U cilj je ušla s tri i pol sekunde zaostatka i najave o dobrom nastupu pale su u vodu.

Ana Jelušić solidno je odradila prvu vožnju i to je bilo dovoljno za 12. mjesto. Ana nije napravila neke velike pogreške, ali uz dosta otklizavanja gubila je na brzini i vremenu te za Zettel zaostaje 1.37.

Nakon Jelušić na stazu je izašla i Nika Fleiss koja je također odradila solidnu vožnju, no u završnici je ostala bez snage te je sa zaostatkom 2.54 23. Tea Palić i Matea Ferk nisu završile prvu vožnju dok je Sofija Novoselić završila na 55. mjestu.

Druga vožnja je na rasporedu u 12:30.

Snježna kraljica, prva vožnja:
1. Kathrin Zettel (Austrija) 59.26
2. Marlies Schild (Austrija) +0.03
3. Maria Riesch (Njemačka) +0.22
4. Sandrine Aubert (Francuska) +0.31
5. Tanja Poutiainen (Finska) +0.52
6. Šarka Zahrobska (Češka) +0.63
7. Susanne Riesch (Njemačka) +0.75
8. Nicole Gius (Italija) +0.88
9. Tina Maze (Slovenija) +0.95
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +0.96
...
12. Ana Jelušić (Hrvatska) +1.37
...
23. Nika Fleiss (Hrvatska) +2.54
...
55. Sofija Novoselić (Hrvatska) +5.37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!