Zimski sportovi

"Nisam mogla bolje, zadovoljna sam"

Antonija Pavlić • nedjelja, 03.01.2010.
"Nisam mogla bolje, zadovoljna sam"
Foto: Davor Sajko

Anu Jelušić ponovno je astma spriječila da se bitno pomakne s 12. mjesta u prvoj vožnji i ostvari cilj ulaska u najboljih deset. Nika Fleiss je, pak, još jednom utrku "izgubila" u donjem dijelu staze - vidjevši cilj u strahu od eventualnog pada sve češće, što i sama priznaje, usporava...

Solidne rezultate ostvarile su na Sljemenu Ana Jelušić i Nika Fleiss. Obje su u drugoj vožnji plasman popravile za jedno mjesto; Ana je u konačnici završila 11., dok je Nika utrku okončala na 22. mjestu.

"Nisam zadovoljna drugom vožnjom, ponovno sam činila iste pogreške. Dobro sam krenula, no potom od početka do kraja vozila bitno lošije. Osvojila sam pokoji bod, no daleko je to od onoga s čime bih bila zadovoljna", rekla je Nika.

Sezona za slalomašice nastavlja se U Flachau, koja su očekivanja u nastavku olimpijske sezone? "Očekivanja ostaju ista - želim barem jedan plasman u prvih 15, jednu dobru vožnju - to je primarni cilj sezone. Na dugoročne staze bih voljela i vratiti se u prvu jakosnu skupinu slalomašica, no o tome nekom drugom prilikom. Naravno, voljela bih dizati formu kako se bliže olimpijske igre u Vanocouveru."

Ana Jelušić nije uspjela dohvatiti novi plasman u najboljih deset, no s obzirom na okolnosti - bolje jednostavno nije išlo. "Druga staza je bila veoma teška, zahtjevnija no prva. Staza je već popustila kada su krenule najbolje i to je bio priličan hendikep. Uz to sam imala i dosta problema s astmom, gotovo da nisam mogla disati pri ulasku u cilj. Gledajući sve okolnosti - ne mogu reći da sam razočarana."

"U globalu sam iznimno zadovoljna cjelokupnom utrkom - održana je usprkos svim problemima, a i navijači su ponovno kreirali fantastičnu atmosferu", završila je Ana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!