Zimski sportovi

Schild razočarana, no zadovoljna zbog nastupa

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 04.01.2010.
Schild razočarana, no zadovoljna zbog nastupa
Foto: Dejan Popek

Marlies Schild i Lindsey Vonn bile su jedne od favoritkinja u petom slalomu sezone u Zagrebu, no obje su morale odustati u drugoj vožnji. Schild je bila u odličnoj poziciji i vjerojatno bi se plasirala na jedno od mjesta na postolju, dok je Vonn promašila vrata nastojeći nadoknaditi nešto vremena nakon prilično slabe prve vožnje...

Marlies Schild bila je glavna favoritkinja Vip Trofeja Snježne Kraljice u Zagrebu, no nije uspjela pronaći dobitnu kombinaciju na Crvenom spustu i utrku je okončala padom.

U prvoj vožnji bila je suverena sve do posljednjih nekoliko vrata, kada je uslijed ogromne pogreške izgubila gotovo pet desetinki sekunde i upisala 3 stotinke zaostatka za vodećom Kathrin Zettel. "Bilo je gusto, moram biti sretna što sam uopće još uvijek u igri", govorila je poslije pogreške.

Drugu vožnju nije vozila tako briljantno, no na oba prolaza imala je zaostatak manji od 10 stotinki. I tada je ponovno učinila pogrešku - ostala je na repovima, što ju je katapultiralo sa staze - zbilo se to na gotovo istom mjestu na kojem je prošle godine pala Lindsey Vonn.

"Naravno da sam razočarana; htjela sam nastaviti s dobrim predstavama nakon slavlja u Lienzu, mislila sam da sam sposobna za to", rekla je.

No, simpatična Austrijanka u svemu uspije pronaći malo utjehe. "Prošle godine zbog ozljede nisam mogla niti voziti u Zagrebu; to sam svakako gore podnijela negoli ovo odustajanje."

Ciljnu ravninu u drugoj vožnji nije vidjela niti Lindsey Vonn. Amerikanka je jednostavno promašila vrata i tako omogućila Mariji Riesch da preuzme vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

"Nadam se da će se situacija s ozlijeđenom rukom popraviti do olimpijskih igara", zavapila je. "Cilj mi je povratiti samopouzdanje i konačno izbaciti ruku iz misli. Trenutno nemam povjerenja u svoje mogućnosti i stalno razmišljam o ozljedi. No, usprkos lošem nastupu u Zagrebu osjećam se pozitivno. Znam da mogu - pitanje je samo kada ću uspjeti spojiti dvije vožnje."

"U prvoj vožnji me ruka jako boljela, zato nisam išla punim gasom, no kasnije sam odlučila riskirati i spustiti se na 'glavu'. Možda sam bila pregruba za stazu jer sam pokušala nadoknaditi nešto vremena", pokušala je naći uzroke pada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!