Košarka

U Sarajevu neodlučeno

Matej Milanović • srijeda, 06.01.2010.
U Sarajevu neodlučeno
Foto: Kristijan Komarica

Odigrana su prva dva susreta šesnaestine finala Eurokupa za košarkašice. Mann Filter iz Zaragoze praktički je osigurao prolaz visokom pobjedom u Rumunjskoj, a u Sarajevu su Željezničar i Hemofarm igrali neriješeno

U prvoj četvrtini dvoboja u Sarajevu između Željezničara i Hemofarma gošće su imale inicijativu i serijom od osam poena čak su povele 21:13 u 8. Polovicom druge dionice Željezničar je bio na dva poena zaostatka, no do poluvremena je razlika ponovno porasla sve do 43:34 za Hemofarm.

Do najveće prednosti su gostujuće igračice došle u 26. minuti pri rezultatu 55:41, no Željezničar je serijom 12:2 došao na svega četiri poena minusa. Na zadnji odmor se otišlo s +6 za Hemofarm koji je tri minute prije kraja još vodio 67:60. Ipak, domaće su serijom od 9:2 došle do konačnih 69:69, a Hemofarm nije poentirao u posljednjih minutu i 45 sekundi. Ana Baletić je postigla 23 poena za Željezničar, a za gostujući sastav je 14 zabila Saša Čado.

U drugom susretu dana španjolski Mann Filter iz Zaragoze odmah je krenuo bolje u gostima kod rumunjskog Sfantu Gheorghea. Serijom od 12 poena gošće su došle do 20:6 u osmoj minuti. Nakon dvije minute druge četvrtine gošće su došle i do +20. Zaragoza je bez većih problema držala prednost. Sfantu Gheorghe se u 34. minuti približio na -16, ali su Španjolke s 13 uzastopnih poena došle do najveće prednosti na susretu 83:54. Do posljednje sirene domaće su još ubacile dva, a gošće tri poena. Uzvrati ovih dvoboja igraju se idućeg tjedna.

Eurokup košarkašica, Šesnaestina finala:
Željezničar - Hemofarm 69:69
Sfantu Gheorghe - Mann Filter Zaragoza 57:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 01:30
    Ne razumijem kako može biti neriješen rezultat u košarci, onda se moraju igrati produžeci dok netko ne ostvari pobjedu, neriješen rezultat nikako ne može biti i konačan. Možda su u ženskoj košarci drugačija pravila, to ne bih znao jer nisam upoznat s time. Može li mi netko objasniti zašto se ovdje... [više na forumu]
    ALGHAZANTH