Nogomet

Crnogorci traže drugog izbornika

Borna Rupnik • četvrtak, 07.01.2010.
Crnogorci traže drugog izbornika
Foto: EPA

Zoran Filipović ostat će zapisan kao prvi izbornik crnogorske nogometne reprezentacije u njihovoj povijesti, no njegov je mandat završio s krajem 2009. godine...

Nogometna reprezentacija Crne Gore otvorit će 2010. godinu potragom za novim izbornikom. Predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza, Dejan Savičević, obavijestio je Zorana Filipovića da njegov ugovor - koji je istekao 31. prosinca - neće biti produžen.

"Filipović je odradio golem posao, i to vrlo dobro. Oformio je skupine i radio s mnogo entuzijazma, ali sada trebamo nešto novo - trebamo promjenu", izjavio je Savičević.

Novi bi izbornik trebao biti imenovan u siječnju, a Filipović se oprostio sljedećim riječima: "Tijekom posljednje tri godine ostvarili smo značajan napredak. Moj će nasljednik imati lakši posao, a želim mu sve najbolje. Bit ću veliki navijač Crne Gore".

"Stvorio sam momčad s karakterom, koja se na svakoj utakmici bori za pobjedu. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zaslužili smo i više od devet bodova. Nedostajalo nam je samo malo sreće", zaključio je Filipović.

Crna Gora sljedeću utakmicu igra 3. ožujka. U prijateljskom dvoboju susret će se s nacionalnom selekcijom Makedonije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 17:17
    Zašto Savičević mijenja izbornika ako je po njegovim riječima napravio vrlo dobar posao u reprezentaciji. Traženje novoga samo zbog promjene i nije neki razlog.
    ALGHAZANTH