Rukomet

Hrvati remizirali s Mađarima

Željko Kubatka • četvrtak, 07.01.2010.
Hrvati remizirali s Mađarima
Foto: Kristijan Komarica

U prvoj pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo koje 19. siječnja počinje u Austriji, naša je izabrana vrsta remizirala s Mađarima, rezultatom 30:30.

Izbornik Lino Červar je počeo utakmicu sa sastavom Šego, Štrlek, Vuković, Vori, Balić, Čupić i Kopljar. Sve je to u početku dobro "štimalo", pa su hrvatski rukometaši poveli 5:1 i to ponajviše zahvaljujući golovima Čupića, dobroj 3-2-1 obrani i obranama Marina Šege. Mađari međutim pomalo smanjuju razliku, što je našeg izbornika natjeralo na promjene. Izašli su Vuković i Štrlek nakon nekoliko grešaka i promašaja, a ulaze Lacković i Mataija na lijevo krilo.

Točno na polovici prvog dijela Mađari prvi put imaju minimalno vodstvo poslije pogotka Eklemovića što do kraja poluvremena povećavaju na tri gola. Naši mladi igrači nisu se najbolje snalazili i bez pripreme su pokušavali savladati odličnog mađarskog golmana Fazekasa. Ni hrvatska obrana nije pronalazila način da zaustavi Eklemovića, Ivancsika i druge mađarske rukometaše.

Vezane vijesti

Drugo poluvrijeme na desnoj stranu započinju Buntić i Zrnić, no ni oni ne uspijevaju donijeti hrvatskoj reprezentaciji potrebnu prodornost u napadu i čvrstoću u obrani. Mađari stalno održavaju vodstvo sve do deset minuta prije kraja. Čarapina s nekoliko obrana i Štrlek sa svojim prvim golom u 50. minuti dovode Hrvatsku u minimalno vodstvo 24:23.

Poslije isključenja Duvnjaka u napadu igramo sa šest igrača u polju i bez vratara, a Vori uspijeva postići gol i Hrvatska vodi 25:23. Nažalost na samom kraju utakmice nam ponovo nedostaje koncentracije za pobjedu i Laluska s deset metara postiže gol u posljednjoj sekundi te utakmica završava izjednačenim rezultatom 30:30.

Hrvatska je pokazala mnogo oscilacija, što je i normalno u utakmici u kojoj se isprobavaju razne varijante napada i posebno obrane koja se mora igrati puno koncentriranije. Dobra uvodna utakmica u kojoj su stariji i iskusniji igrači Vori, Balić i Čupić dobro odigrali dok su debitanti i oni manje iskusni, nadamo se, probili led i mogu pokazati puno više. Najbolji pojedinci bili su Čupić (9 golova) i Vori te na golu Goran Čarapina.

Izbornik Lino Červar je nakon utakmice kazao: "Naš cilj u ovoj utakmici bio je isprobati sve igrače i to smo, s izuzetkom Bičanića, i ostvarili. Bilo je dobrih, ali i loših trenutaka u utakmici. Pohvalio bih nastup debitanta na golu Gorana Čarapine, a pokudio nastup mladih igrača, Duvnjaka, Gojuna, Kopljara... Nisam zadovoljan igrom u obrani, primili smo 30 golova. Napad je bio dobar, ali utakmica se ne dobiva napadom nego obranom. Igrači su usred priprema, pa i tu treba malo tražiti razloge slabijeg nastupa no kao što sam rekao, cilj ovog turnira je utvrditi što još trebamo ispraviti do početka Europkog prvenstva."

Pohvaljeni Čarapina je rekao: "Imao sam malu tremu kad sam stao na gol, no svaka nova obrana dala mi je dodatnu sigurnost. Žao mi je što nismo uspjeli dobiti susret, ali mislim da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu."

U petak Hrvate očekuje utakmica sa Austrijom.

Interwetten kup:
Hrvatska - Mađarska 30:30 (13:16)

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.01.2010. u 20:38
    Šteta što je pobjeda izmaknula u posljednjoj sekundi tim više što smo minutu prije kraja imali 2 razlike. Da je bilo malo više koncentracije pa i sreće sačuvali bi prednost ali sutra protiv Austrije će to biti druga priča.
    ALGHAZANTH