Vodeni sportovi

Bonaca za srebrnu skupinu

Sportnet • petak, 08.01.2010.
Bonaca za srebrnu skupinu

Srebrna skupina u četvrtak nije jedrila na Svjetskom prvenstvu 49er-a na Bahamima.

Nakon tri dana jakog vjetra u akvatoriju otoka Grand Bahamas u četvrtak se sve stišalo. Nakon što je zlatna skupina odjedrila tri plova po pet do osam čvorova vjetra na regatno polje isplovila je srebrna flota, među njima i naša posada Pavle Kostov i Petar Cupać. No, uzalud. Startali su, međutim nisu stigli do cilja, vjetar je bio preslab. Čekali su još neko vrijeme na moru, vjetra nije bilo, pa su suci otkazali jedrenje za taj dan. S obzirom da u četvrtak nisu ništa napravili srebrna će skupina u petak prva startati, start je predviđen u 16 sati po hrvatskom vremenu. Kostov/Cupać su trenutačno 43.

Još su dva dana natjecanja do kraja SP-a. Veliki posao u četvrtak su odradili izvrsni Španjolci Martinez/Fernandez. Stvorili su prednost od skoro 20 bodova. Slijede ih čak tri britanske posade: 2. Pink/Peacock, 3. Morrison/Rhodes, 4. Brotherton/Asquith. Sve četiri navedene posade već znaju kakav je osjećaj osvajati medalje na velikim natjecanjima, pogotovo Martinez/Fernandez legende klase 49er. Između ostalog Španjolci imaju srebro sa OI 2008. i zlato s OI 2004. Neki su favoriti dosta stradali prvog dana finala, europski prvaci braća Sibello (ITA) pali su na šesto mjesto, a Australci Outterdige/Jensen, svjetski prvaci prošle dvije godine, spustili su se na deseto mjesto.

Na SP 29er-a odjedrena su tri plova. Domagoj Fižulić i Leon Ostrez i dalje se stabilno drže na dobroj poziciji, unatoč nešto slabijem nastupu. Nakon 12 jedrenja Fižulić/Ostrez su na vrlo dobrom 14. mjestu. 29erima su također preostala dva dana natjecanja. Na prvom mjestu su Francuzi Fisher/Gouron.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!