Zimski sportovi

Lizeroux iznenadio, Ivica na postolju!

Antonija Pavlić • nedjelja, 10.01.2010.
Lizeroux iznenadio, Ivica na postolju!
Foto: EPA

Ivica Kostelić vratio se natjecateljskom skijanju na najbolji mogući način. Peti slalom sezone u švicarskom Adelbodenu na koncu je iznenađujuće pripao Julienu Lizerouxu, a iza Marcela Hirschera na treću poziciji smjestio se hrvatski skijaški profesor!

Nevjerojatan rasplet ponudila je druga vožnja petog slaloma sezone u Adelbodenu. Julien Lizeroux fenomenalnom je prezentacijom iznenadio čitav skijaški svijet i s 12. mjesta stigao do pobjede, te se upisao na vječnu listu rekorda u "najvećim skokovima" na četvrto mjesto.

Prije njega najveći pomak u drugoj slalomskoj vožnji upriličili su, naime, Marc Berthod, koji je do pobjede doskijao s 27. pozicije u prvoj vožnji, a zbilo se to upravo u Adelbodenu prije tri sezone, Benjamin Raich s 23. mjesta, te Pierrick Bourgeat s 14. pozicije.

Drugo mjesto okupirao je mladi Austrijanac Marcel Hirscher, ostvarivši prvi slalomski podij ove sezone, a treći je na koncu završio Ivica Kostelić! Hrvatskom skijaškom majstoru bio je to jubilarni 30. plasman na pobjednički podij.

Profesor nije riskirao ni u drugoj vožnji, pred Lizerouxom je kombinirano izgubio više od sekunde i pol, no zahvaljujući impresivnoj vožnji Francuza konačan zaostatak od osam desetinki bio mu je dostatan za treće mjesto.

Potvrdio je tako najbolji hrvatski skijaš kako je odustajanje na Sljemenu bilo tek posljedica trenutka dekoncentracije i pogreške; operacija koljena nije naudila njegovoj formi i, kako se sada čini, Olimpijske igre u Kanadi Kostelić će dočekati maksimalno spreman.

Dvije stotinke slabije vrijeme od Ivice ostvario je Benjamin Raich, povećavši tako bodovnu prednost pred Carlom Jankom u ukupnom poretku Svjetskog kupa, peti je utrku okončao najbolji u prvoj vožnji Mattias Hargin, a do šestog mjesta doskijao je Marc Gini.

Sedmo mjesto osvojio je švicarski Moldavac Urs Imboden, što mu je drugi najbolji rezultat karijere poslije petog mjesta u Park Cityju daleke 2000. godine, osmi je bio Steve Missillier, deveti odličan Slovenac Mitja Valenčić, a krug prvih deset zatvorio je Silvan Zurbriggen.

Najbolji slalomaš dosadašnjeg dijela Svjetskog kupa Reinfried Herbst ponovno, nakon Sljemena, nije uspio završiti vožnju, a njegov primjer slijedio je i Manfred Moelgg, sljemenski pobjednik Giualiano Razzoli, Manfred Pranger...

Hrvatska je osim Kostelića u Adelbodenu imala još dva predstavnika, no oba su natjecanje završila već u prvoj vožnji. Dalibor Šamšal je sa startnim brojem 58 došao do diobe 43. mjesta sa 3.93 stotinke zaostatka za Harginom, dok je Natku Zrnčiću-Dimu pripalo posljednje, 48. mjesto (+5.35)

Svjetski kup, Adelboden, slalom:
1. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) 55.53
2. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +0.34
3. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +0.80
4. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.82
5. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +1.11
6. Marc Gini (Švicarska, FISCHER) +1.18
7. Urs Imboden (Moldavija, FISCHER) +1.37
8. Steve Missilier (Francuska, DYNASTAR) +1.62
9. Mitja Valenčić (Slovenija, ELAN) +1.75
10. Silvan Zurbriggen (Švicarska, ATOMIC) +1.93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH10.01.2010. u 16:40
    Neka je i njemu svanulo, konačno su mu se poklopile dvije dobre vožnje.
    ALGHAZANTH
  • IanZG10.01.2010. u 16:29
    Grobo, ostavi se sportnet.hr-a, a pusti čovjeka da radi ono u čemu spada među najbolje na svjetu. Bravo Ivica!
    IanZG
  • Obrisan korisnik10.01.2010. u 15:09
    ajde nemojte svršavat na kostelića xD. žao mi ga je što se bavi skijanjem ipak je gitara njegova ljubav! Kostećliću, ostavi se skijanja, molim te :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2010. u 14:54
    Bravo majstore! :)
    Obrisan korisnik