Nogomet

Siromašna premijera Obale Bjelokosti

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 11.01.2010.
Siromašna premijera Obale Bjelokosti
Foto: Sandro Donda

U trećoj utakmici Afričkog kupa nacija Obala Bjelokosti i Burkina Faso podijelili su bodove, premda je odnos snaga na travnjaku bio izrazito - jednosmjeran.

Obala Bjelokosti nije se iskazala u premijernom nastupu na 27. Afričkom kupu nacija. Jedan od ponajvećih favorita prvenstva dominirao je susretom protiv Burkine Faso, no vratar Daouda Diakité na koncu ipak nije morao vaditi loptu iz svoje mreže.

Prijetili su Bjelokošćani iz svih oružja, posebice u prvom poluvremenu, a u odličnim su se prilikama nalazili Bakary Kone, Didier Drogba, Salomon Kalou, Yaya Toure...

Najveću prigodu Burkina Faso propustila je krajem prvih 45 minuta, kada mrežu nije uspio pronaći najbolji strijelac kvalifikacija Moumouni Dagano. Izabranici Vahida Halihodžića mogli su poentirati u 68. minuti, no Kone se nije uspio upisati na listu strijelaca našavši se neometan na praktički pet metara.

U sudačkoj nadoknadi nakon isteka 90. minute posljednji pokušaj uputio je Drogba, no Diakité je ponovno bio na mjestu i donio svojoj momčadi vrijedan bod.

Zbog terorističkog napada na stožer Togoa koji se zbio pri dolasku ekipe u Cabindu drugi meč Gane i Togoa je otkazan i u sljedećem će susretu snage odmjeriti Gana i Obala Bjelokosti.

Afrički kup nacija, B skupina, 1 kolo:
Obala Bjelokosti - Burkina Faso 0:0
Gana - Togo (otkazano)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH12.01.2010. u 20:04
    Mizerno za reprezentaciju koja ima svjetski poznate igrače.
    ALGHAZANTH