Zimski sportovi

San Jose produbio krizu Kingsa

Mario Majdić Natrlin • utorak, 12.01.2010.
San Jose produbio krizu Kingsa

U NHL dvobojima odigranim u ponedjeljak Colorado je u gostima pobijedio Calgary i izjednačio se s njima po broju bodova. San Jose je slavio na gostovanju u Los Angelesu i produbio krizu Kingsa. Gostujuću pobjedu upisao je i Nashville protiv Vancouvera, a od gostujućih je sastava samo Pittsburgh izgubio kod Minnesote...

Calgary je trenutačno treći u Istočnoj konferenciji i igrao je protiv Colorada. Domaći su poveli u 14. minuti golom Renea Bourquea, a povećali su vodstvo početkom druge trećine preko Dustina Boyda. Ipak, Colorado je uspio izjednačiti do kraja te druge dionice golom Paula Stastnyja u powerplayu i pogotkom Chrisa Stewarta.

Susret je zatim otišao u produžetke i potom na raspucavanje. Najzaslužniji što su gosti došli do njih je njihov golman Craig Anderson sa 44 obrane, dok je Mikka Kiprusoff na vratima Calgaryja zaustavio 19 udaraca. U prvoj seriji raspucavanja Milan Hejduk je doveo Colorado u vodstvo.

Uslijedio je jedan promašaj po strani, nakon čega je Olli Jokinen u drugoj seriji domaćih izjednačio. Ključan je bio gol Stewarta u trećoj seriji za 2:1 te konačni promašaj Jamieja Lundmarka koji je potvrdio pobjedu gostiju. Colorado se tako izjednačio s Calgaryjem na 58 bodova, ali ima utakmicu više od njih utakmicom više.

Los Angeles Kingsi su u sve većoj krizi i imali su težak posao na domaćem ledu protiv San Josea. Dan Boyle je doveo u vodstvo Sharkse već nakon četiri minute. Do kraja prve trećine više nije bilo golova, a u 25. minuti stiglo je povećanje vodstva preko Danyja Heatleya koji je zabio u powerplayu. Svega 40 sekundi kasnije Randy Jones je smanjio na 2:1, međutim do kraja dvoboja Kingsi nisu uspjeli izjednačiti te ostaju na osmoj poziciji s bodom prednosti pred Detroitom koji ima utakmicu manje.

Nashville je u Vancouveru poveo već nakon dvije minute preko Joela Warda. Alexandre Burrows je izjednačio u 17. minuti, no svega dvije minute kasnije Ryan Jones je s igračem više ponovno doveo u vodstvo Nashville. Početkom druge trećine Burrows je u powerplayu postigao svoj drugi pogodak i izjednačio.

Domaćima ipak nije bio suđen bod u tom susretu te su u 56. minuti, kada su ponovno imali igrača manje na ledu, primili gol za 3:2. Taj odlučujući pogodak postigao je Shea Weber, a treba spomenuti i da je Daniel Sedin u redovima Vancouvera upisao dvije asistencije i došao do 500 bodova u NHL karijeri.

U krizi su i Pittsburgh Penguinsi koji su poraženi na gostovanju kod Minnesote. Gosti su poveli u četvrtoj minuti, ali je do kraja prve trećine Minnesota izjednačila. Već u prvoj minuti druge dionice stiglo je novo vodstvo Pittsburgha i minutu kasnije 2:2 domaćih.

U 33. minuti Minnesota je po prvi put povela i s 3:2 otišla na posljednji odmor. Seriju golova početkom trećina nastavio je Sidney Crosby koji je u 42. minuti svojim drugim golom zabio za 3:3. Pomalo iznenađujuću pobjedu Minnesoti je osigurao odlični Guillaume Latendresse koji je osim pobjedničkog gola za 4:3 upisao i tri asistencije.

NHL, Rezultati 12.01.2010: Calgary - Colorado 2:3 (SO), Los Angeles - San Jose 1:2, Minnesota - Pittsburgh 4:3, Vancouver - Nashville 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH12.01.2010. u 21:14
    Los Angelesu bi moglo pobjeći doigravanje a do nedavno su bili vodeći u konferenciji.
    ALGHAZANTH