Automoto

Stoner: "Rossi kao Schumacher"

Maja Giljanović • utorak, 12.01.2010.
Stoner: "Rossi kao Schumacher"

Bivši svjetski prvak Casey Stoner na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije nije skrivao zadovoljstvo: "Otkad sam iz prehrane izbacio mliječne proizvode, svakim se danom osjećam sve bolje, ne pamtim kad sam bio u ovako dobroj fizičkoj spremi. Valentino je broj jedan, ali zdrav i 100 % spreman, nemam razloga ne biti optimist".

Casey Stoner je na konferenciji za medije organiziranoj u Madonni di Campiglio zračio dobrim raspoloženjem: "Svakim danom sve sam spremniji, problemi sa zdravljem su daleko iza mene. Otkad sam iz prehrane izbacio mliječne proizvode, fizički su problemi iščezli, a i pravo je olakšanje što sam dokazao da nisam umislio bolest. Određeni krugovi su sugerirali da su poteškoće koje su me lani pratile rezultat poljuljane psihe, sretan sam što su i oni priznali da je izvor bolesti bila netolerancija na laktozu koja mi je iscrpljivala organizam".

Bivši (2007.) svjetski prvak puca od samopouzdanja: "Sljedeće sezone, zdrav i 100 % spreman, želim ponovno osvojiti titulu. Motor je odličan. zadovoljni smo njegovim performansama i sigurni da smo se sposobni iz utrke u utrku boriti za najviši plasman".

Australac je priznao: "Čovjek kojeg svi uvijek žele pobijediti je Valentino" (Rossi). "Ni ja u tom nisam iznimka. Osvojio je dva naslova uzastopce, vrhunski je vozač, rijetko griješi, konstantan je, pun iskustva, ekvivalent je Schumachera u Formuli 1. Ali pod pritiskom svi griješe, zvali se vi Michael Schumacher ili Valentino Rossi".

"Svjestan sam da je praktički neostvarivo od prve do posljednje utrke odvoziti savršenu sezonu. Moj cilj je biti što konstantniji moguće. Poteškoća će neizbježno biti, ali plan je učiti na greškama, ispraviti ih i više o njima ne razbijati glavu nego ih do sljedeće utrke zaboraviti", zaključio je.

O odlasku iz Ducatija ne razmišlja čak ni u slučaju poziva bivšeg šefa momčadi Livija Suppa. Suppo je, naime, nakon posljednje utrke u Valenciji nakon 10 godina provedenih u Ducatiju "nove izazove" odlučio potražiti u Hondi: "O tom potom. Ducati je moja momčad i u 2010., poslije ćemo vidjeti".

U Madonni di Campiglio je i Nicky Hayden. Bivši (2006.) svjetski prvak je izjavio: "Lani sam bio poput djeteta oduševljenog novom igračkom. Naučio sam lekciju i u 2010. želim biti u egalu s 'velikom trojkom', siguran sam da se i s Caseyjem i s Rossijem i s Pedrosom mogu ravnopravno nositi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!