Nogomet

Benin i Mozambik propustili priliku

Matej Milanović • utorak, 12.01.2010.
Benin i Mozambik propustili priliku
Foto: Sandro Donda

U skupini C Afričkog kupa nacija Mozambik i Benin podijelili su bodove. Benin je u 18. minuti poveo 2:0, ali nije uspio zadržati prednost. Obje reprezentacije sada čeka izuzetno težak posao budući da prolaz moraju tražiti u okršajima s Egiptom i Nigerijom...

Mozambik i Benin u međusobnom su dvoboju trebali odrediti momčad koja će se pokušati ugurati između Egipta i Nigerije u skupini C i izboriti prolaz u četvrtfinale. Utakmicu je bolje otvorio Benin koji je nakon 15 minuta i poveo. Omotoyossi je u pokušavao preći protivničkog vratara Kapanga koji ga je srušio i skrivio najstrožu kaznu. Jedanaesterac je potom realizirao upravo Omotoyossi.

Pet minuta kasnije nova greška obrambenih igrača Mozambika dovela je do dvostrukog vodstva Benina. Naime, Khan je pokušavao izbiti loptu protivničkom napadaču, no uspio ju je samo poslati iza Kapanga za protivničkih 2:0. Benin je zatim nastavio napadati i imao je i šansu za treći gol.

No, nakon što nisu napravili skoro ništa u prvih pola sata igrači Mozambika su u 29. minuti smanjili na 1:2. Lobo je na korneru iskoristio loš izlazak protivničkog vratara Djidonoua i glavom poslao loptu u mrežu. Tim je golom praktički završeno prvo poluvrijeme budući da do odlaska u svlačionice nije više bilo velikih uzbuđenja.

Odmah po povratku iz svlačionice Benin je bio blizu novom golu, ali je rezultat ostao isti i u 55. minuti stiglo je izjednačenje. Djidonou je izašao iz šesnaesterca kako bi izbio loptu u aut. Igrači Mozambika su brzo izveli loptu i iskoristili činjenicu što je gol Benina bio prazan te je Goncalves bez većih poteškoća zabio za 2:2. Treba reći da krivicu snose i obrambeni igrači Benina koji nisu bili previše dobro postavljeni tom prilikom.

Do posljednjeg sučevog zvižduka bilo je nekoliko šansi sa svake strane, no rezultat se više nije mijenjao. Obje reprezentacije će žaliti za propuštenom prilikom i sada ih očekuje jako težak posao protiv Egipta i Nigerija, tim više što se nijedan od dvojice vratara na ovoj utakmici nije previše iskazao.

Afrički kup nacija, Skupina C, 1. kolo:
Mozambik - Benin 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH14.01.2010. u 12:49
    Egipat će rasturiti i Benin i Mozambique.
    ALGHAZANTH