Zimski sportovi

Hrvati raspoloženi u Wengenu

Antonija Pavlić • srijeda, 13.01.2010.
Hrvati raspoloženi u Wengenu
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski skijaši veoma su dobro odradili prvi trening spusta u švicarskom Wengenu. Natko Zrnčić-Dim doskijao je do 16. mjesta, dok je Ivica Kostelić, bez problema s koljenom, završio 20.

Najbolji svjetski skijaši odradili su prvi od tri predviđena treninga spusta u švicarskom Wengenu. Na legendarnoj stazi Lauberhorn najbolje vrijeme upisao je Didier Cuche, koji je stazu prošao u vremenu 2:33.51.

Drugo mjesto s devet stotinki sekunde zaostatka pripalo je Talijanu Werneru Heelu, a 28 stotinki slabije vrijeme upisali su još jedan domaći skijaš Carlo Janka, te Austrijanac Georg Streitberg.

Natko Zrnčić-Dim stazu je isprobao 62. i s 1.79 stotinki sekunde zaostatka plasirao se na vrlo dobro 16. mjesto. Dvadeseto najbrže vrijeme treninga pripalo je Ivici Kosteliću, a odlična vijest je da Profesora nedavno operirano koljeno nije smetalo u spustaškim skokovima.

Ivan Ratkić sa startnim brojem 80. ostvario je 60. vrijeme sa 7.62 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Cuchea.

Prvi ispit u Wengenu na rasporedu je u petak, kada se vozi superkombinacija; već u subotu planiran je spust, a nedjelja je rezervirana za poznato odmjeravanje snaga u kraljici tehničkih disciplina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!