Tenis

Kooyong desetkovale ozljede, Ljubi utješno finale

Maja Giljanović • četvrtak, 14.01.2010.
Kooyong desetkovale ozljede, Ljubi utješno finale
Foto: Branko Barić

Ivan Ljubičić je u Kooyongu izborio utješno finale. Ljubo je u razigravanju od petog do osmog mjesta protiv Robina Söderlinga osvojio prvi set nakon čega mu je finalist Roland Garrosa zbog ozljede predao u drugom. Predao je i Juan Martin Del Potro koji se potužio na bolove u zglobu.

Ivan Ljubičić je nakon 3:6, 3:6 u prvom meču Kooyong Classica protiv Juan Martina Del Potra u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta pobijedio Robina Söderlinga. Ljubičić (24.) je osvojio prvi set, a finalist Roland Garrosa (8.) mu je zbog bolova u ramenu predao na startu drugog.

Šveđanin je u dogovoru sa službenim fizioterapeutom odlučio i predati Ljubi i odustati od posljednjeg meča na turniru: "Tendonitis me muči još od Wimbledona. Jučerašnji meč je prošao bez problema, ali danas boli i ne želim riskirati".

Utješio je svoje navijače: "Obično se upala smiri za dva-tri dana, uz odmor i masaže, vjerujem da će sve biti u najboljem redu za sljedeći tjedan".

Utješno finale je zaslužio i Fernando Gonzalez (11.) koji je u dva seta (6:2, 6:4) pobijedio Tommyja Haasa (18.). Čileanac i Ljubičić su u karijeri odigrali osam službenih mečeva, izjednačeni su na 4-4, a posljednji je u Pekingu 2007. (na tvrdoj podlozi) pripao Gonzalezu. Ljubina zadnja pobjeda protiv Gonzaleza datira iz 2006. i turnira u Beču (tvrda podloga). Igrali su u Kooyongu i lani i pobijedio je Gonzalez (6:4, 6:3).

u pravo je finale prošao lani polufinalist u Melbourneu Fernando Verdasco. Deveti igrač svijeta je od Novaka Đokovića (3.) bio bolji također u dva seta (6:1, 6:2) za samo 52 minute: "Prilagodio sam se bolje uvjetima" (u predgrađu Melbournea je puhao jak vjetar) "na terenu, ali svejedno je rezultat iznenađenje. Ni protiv slabijih igrača ne ulaziš meč očekujući ovako lako pobjedu, a kamoli protiv jednog Đokovića".

Verdasco je u finalu dočekao Jo-Wilfrieda Tsongu kojem je, bez da je zbog ozljede zgloba i izašao na teren, predao četvrti igrač svijeta Juan Martin Del Potro.

U meču izvan službenog programa Andy Murray (5.) je pobijedio Sama Querreya (25.) u dva seta (6:1, 6:4).

Kooyong:
LJUBIČIĆ (Hrvatska) - Söderling (Švedska) 6:4, predaja Söderlinga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH15.01.2010. u 20:37
    Lijepo je biti tenisač, da sam znao to prije i ja bih se počeo baviti tim sportom. Čovječe, pa ovdje stalno igraš neka finala ... odlična stvar.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik15.01.2010. u 04:54
    SVI SU U FINALU ... predivno.
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH14.01.2010. u 14:51
    Tu ima finala kao u priči, borba za 1. mjesto je 'finale nad finalima', meč za 3. je 'finale kao melem na polufinalnu ranu', meč za 5. je 'finale za drvenu medalju' a susret za 7. mjesto je 'finale za izbjegavanje začelja'. To sve ni igrači nisu uspjeli pohvatati pa svako malo predaju meč.
    ALGHAZANTH
  • Gomez6914.01.2010. u 12:46
    koji je to sistem: pravo finale, službeno finale, utješno finale, meč izvan službenog programa? WTF
    Gomez69