Tenis

Stadler nije Pedro

Maja Giljanović • četvrtak, 14.01.2010.
Stadler nije Pedro
Foto: Nikola Movrić

Roko Karanušić je nakon 6:3, 6:2 prolaza u prvom kolu protiv Španjolca Pedra Clar-Rossella u drugom kolu kvalifikacija Australian Opena protiv Simona Stadlera odigrao beskrvnih 37 minuta i osvojio samo dva gema.

Roko Karanušić je u prvom kolu kvalifikacija protiv Pedra Clar-Rossella dao naslutiti da izlazi iz krize zbog koje je u godinu dana izgubio gotovo 100 mjesta na rang-listi (2008. je završio kao 96., a 2009. kao 189. igrač svijeta), ali nakon 6:3, 6:2 protiv Španjolca u drugom se kolu vratio starim navikama.

Protiv Simona Stadlera (220.) koji je u Melbourneu četvrti put u kvalifikacijama nakon što je prije dvije godine od Robina Haasea i lani od Andree Stoppinija izgubio u trećem i prije tri godine od Teimuraza Gabašvilija u drugom kolu, Karanušić je pao bez ispaljenog metka.

Vezane vijesti

27-godišnjak se na terenu zadržao 37 (!) minuta. U prvom setu je čak i izborio jednu break-loptu, ali Stadler ju je izvukao, Karanušiću uzeo servis za 3:1 i 5:2 i za 22 minute osvojio prvi set. Nijemac je izgubio samo četiri poena nakon ubačenog prvog servisa (prvi servis mu je ulazio u 91 % slučajeva) i osvojio je 14 poena više od hrvatskog Davis Cup reprezentativca.

U drugom se setu Karanušić predao. Ubačaj prvog servisa je bio sjajan (94 %), ali je osvojio samo četiri od 16 poena na prvom servisu, Stadler je iskoristio sve svoje tri break-šanse, osvojio 12 od 13 poena (92 %) nakon što je ubacio 13 od 14 prvih servisa (93 %) i protiv frustriranog protivnika nije u 15 minuta više izgubio ni gem.

Drugi je ovo put da je Stadler bolji od Karanušića nakon 6:2, 6:1 u Monsu prije četiri godine. Karanušićev pad će se nastaviti i dalje jer je lani u Melbourneu osvojio 45 bodova za pobjedu protiv Florenta Serre u prvom kolu (u drugom ga je zaustavio Rafael Nadal).

Australian Open, 2. kolo kvalifikacija:
KARANUŠIĆ (Hrvatska) - Stadler (Njemačka) 2:6, 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!