Vodeni sportovi

Rudićevih 14 za Grčku

Maja Giljanović • četvrtak, 14.01.2010.
Rudićevih 14 za Grčku
Foto: Sandro Donda

Izbornik Ratko Rudić je objavio popis 14 reprezentativaca za utakmicu trećeg kola Skupine 2 Svjetske lige koju Hrvatska sljedećeg utorka u Pireju igra protiv Grčke.

Izbornik Ratko Rudić je za utakmicu trećeg kola Svjetske lige odabrao 14 igrača, 13 ih je domicilnih iz tri kluba, a "stranac" iz Jadrana iz Herceg Novog je napadač Ivan Bebić.

Boje Juga brane braniči Andro Bušlje i Paulo Obradović, napadači Miho Bošković, Maro Joković i Sandro Sukno te sidrun i najbolji vaterpolist prošle godine u izboru Vaterpolske udruge Danče Nikša Dobud.

Vezane vijesti

Šest reprezentativaca daje i Mladost. Od oba golmana Josipa Pavića i Ive Brzice, braniča Ivana Buljubašića i Luke Lončara te centara Petra Muslima i najboljeg vaterpoliste Hrvatske u izboru Večernjeg lista Igora Hinića.

Splitski Jadran predstavlja napadač Ivan Bebić, a na put u Grčku će kao članovi stožera reprezentacije i pomoćnik izbornika Rudića Ivan Asić, liječnik i fizioterapeut Alen Ivković i Damir Luketić te snimatelj Zoran Kačić.

U odnosu na prošlu utakmicu protiv Rusije (8. prosinca u Makarskoj 12:7) na popisu nisu Frano Karač (Mladost) i Samir Barać (Primorje), a u odnosu na prvu utakmicu protiv Makedonije (17. studenog u Skoplju 9:7) Srđan Antonijević (Budva) i Fran Paškvalin (Brescia). O Damiru Buriću, koji se prošli tjedan javio iz Recca i iznio želju da eventualno ponovno zaigra za reprezentaciju, Rudić nije elaborirao.

Grci koji nas u Pireju čekaju 26. siječnja u prethodna su dva kola polovičnog učinka. Pobijedili su u prošlom kolu Makedoniju pred svojim navijačima 8:6, a na startu su natjecanja izgubili u gostima u Rusiji 6:9.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2010. u 23:04
    ovo je smiješno, lončar u reprezentaciji. ali ako se vidi da su tu i buljubašić te bebić onda nije čudno. a i ovi iz jadrana uporno dobijaju šansu iapk se mora mlad splićane dovest na nivo da ih mladost kupi. antonijević je bio na širem spisku za makedoniju, ali na pripreme ipak nije bio pozvan. a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik