Nogomet

Video: Alžir bolji od Malija

Nikola Vlahović • četvrtak, 14.01.2010.
Video: Alžir bolji od Malija
Foto: EPA

Drugo kolo Afričkog kupa nacija otvorile su reprezentacije Malija i Alžira. Iako je pobjeda bila imperativ i jednoj i drugoj momčadi, do vrijedna tri boda došla je reprezentacija Alžira. U ne baš bogatoj utakmici Alžir je ipak zasluženo došao do važne pobjede.

Mali je krenuo u drugo kolo Afričkog kupa nacija s treće pozicije s osvojenim jednim bodom, dok se Alžir bez bodova nalazi na začelju skupine A. U ne baš bogatom prvom poluvremenu, Alžir je ipak bio bolja momčad te je na odmor otišao sa zasluženom prednošću od jednog gola.Utakmicu je bolje otvorila reprezentacija Alžira, koja je već u šestoj minuti imala priliku. S desne strane pokušao je nabaciti Karim Ziani a lopta je završila na gredi gola Diakitea.

U devetoj minuti Mali je mogao povesti. U lijepoj prilici našao se napadač Malija Ndiaye, već je bio pred golom Alžira, ali onda se spetljao i obrana Alžira otklonila je opasnost. Nakon slobodnog udarca u 12. minuti bila je gužva pred vratarom Alžira Chaouchijem , lopta je skoro već bila u golu, ali sudac je svirao prekršaj nad golmanom. Nakon početnih poluprilika igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez većih uzbuđenja.

Vezane vijesti

Bezidejna igra obje reprezentacije trajala je sve do 21. minute, onda je Alžir napravio akciju ali dobar ubačaj s lijeve strane nije uspio pospremiti u mrežu Malija Karim Matmour. U 26. minuti Alžir je zaprijetio preko Zianija. Veznjak je lijepo pucao s vrha šesnesterca ali efektnom obranom vratar Malija čuva svoju mrežu. Prvi žuti karton na utakmici u 32. minuti dobio je igrač Alžira Hassan Yebda, nakon grubog prekršaja na sredini igrališta. U 35. minuti Mali je bio blizu pogotka ali na ubačenu loptu Mustapha Yatabare je malo zakasnio, tako da se mreža Chaouchija nije zatresla. Nakon zaista neugodnog prekšaja u 42. minuti nad Bezzazom, igrač Malija Soumare dobio je žuti karton i neće moći igrati na sljedećoj utakmici za svoju reprezentaciju.

Iz tog prekršaja Alžir je došao do vodstva. Slobodni udarac izveo je Ziani, a u gužvi pred golom Malija najbolje se snašao stoper Rafik Halliche, koji visoko skače i glavom pogađa za vodstvo svoje momčadi. U drugo poluvrijeme igrači Malija krenuli su puno odlučnije, imali su par poluprilika ali nisu ugrozili gol Alžira. Odlučnost Maliju mogla se isplatiti već u 51. minuti, odlično je lijevom stranom prošao Adama Tamboura sjurio se prema golu, pucao ali njegov udarac vrlo dobro brani Chaouchi. Prva prilika Alžira u nastavku bila je u 57. minuti, kada je iz daljine pokušao Yebda, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Trener Malija u 60. minuti u igru uvodi napadača Seville Kanoutea, a igru je napustio Ndiaye. U drugom poluvremenu Mali je uspio nametnuti svoju igru dok se Alžir uglavnom branio i pokušavao iz kontre ugroziti vratara Diakitea. Mali je kombinirao na sredini igrališta i imao nekoliko poluprilika, ali i dalje je imao gol minusa. U posljednjim minutama utakmice Mali je sve pokušavao da izjednači, ali disciplinirana momčad Alžira vrlo dobro se branila. Pred sam kraj utakmice u 87. minuti Maiga je srušio napadača Alžira u zoni udarca, ali Ziani puca preko gola.

U sudačkoj nadoknadi Mali je imao korner nakon kojeg se stvorila gužva pred golom Alžira, ali opet je dobro reagirao vratar Chaouchi odbivši loptu od svog gola. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka igrači Alžira slavili su na terenu, dok su igrači Malija pognutih glava napuštali teren.

Afrički Kup nacija, skupina A, drugo kolo: Mali - Alžir 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH14.01.2010. u 21:27
    Ovo je bilo puno bolje izdanje Alžiraca nego protiv Malawija u prvoj utakmici.
    ALGHAZANTH