Tenis

Svi nositelji poispadali

Branimir Korać • četvrtak, 14.01.2010.
Svi nositelji poispadali
Foto: EPA

U polufinalu ATP turnira u Sydneyu sastat će se četvorica nepostavljenih igrača. Posljednji nositelj koji se oprostio od turnira je četvrtopostavljeni Lleyton Hewitt...

Lleyton Hewitt spašavao je čast nositelja na turniru u Sydneyu. Međutim i on je završio svoj put prije polufinala i to porazom od Marcosa Baghdatisa. Bio je to vrlo dobar meč u kojem je Baghdatis samo u prvom setu imao problema, a nakon toga posve je dominirao i odnio pobjedu. Cipraninu je ovo druga pobjeda protiv Hewitta, a posljednji dvoboj u Australian Openu prije dvije godine, meč koji je trajao do 4:30 po lokalnom vremenu, odnio je Hewitt.

Richard Gasquet je upisao još jednu pobjedu u dva seta, a ovaj put svladan je Potito Starace. Gasquet je polufinale izborio u tie-breaku drugog seta koji je dobio s 9:7 te spriječio Staracea da zakomplicira meč.

Set je izgubio Julien Benneteau protiv kvalifikanta Leonarda Mayera, ali ne i meč. Nakon što je Argentinac odnio drugi set u 13. igri, posve je pao i u trećem setu nije osvojio niti gema. Ipak, treba biti zadovoljan nastupom u Sydneyu gdje je otišao daleko i skupio pregršt bodova.

Većih šansi nije imao Peter Luczak protiv Mardyja Fisha. Luczak nije u cijelom meču imao nijednu break loptu, Fish je odlično servirao i na krilima 16 aseva stigao do polufinala.

ATP Sydney, četvrtfinale:
Richard Gasquet (Francuska) - Potito Starace (Italija) 6:3, 7:6(7), Julien Benneteau (Francuska) - Leonardo Mayer (Argentina, Q) 6:4, 6:7(5), 6:0, Marcos Baghdatis (Cipar) - Lleyton Hewitt (Australija, 4) 4:6, 6:2, 6:3, Mardy Fish (SAD) - Peter Luczak (Australija, WC) 7:6(5), 6:2.

ATP Sydney, parovi, četvrtfinale:
Nestor/Zimonjić (Kanada/Srbija, 1) - Kas/Norman (Njemačka/Belgija) 6:2, 4:6, 10-5, Andreev/Koroljev (Rusija/Kazahstan) - Becker/Lipsky (Njemačka/SAD) 7:5, 1:0, predaja Becker/Lipsky, Aspelin/Hanley (Švedska/Australija) - Ball/Huss (Australija/Australija, WC) 3:6, 7:6(5), 10-8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!