Tenis

Iznenađenje na Novom Zelandu

Ivor Krapac • petak, 15.01.2010.
Iznenađenje na Novom Zelandu

Završni meč ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u Aucklandu odigrat će dva nepostavljena tenisača, Amerikanac John Isner i Francuz Arnaud Clement. Isner je u polufinalu nadjačao osmog nositelja Alberta Montanesa, dok je Clement iznenadio petopostavljenog Philippa Kohlschreibera...

Loš tjedan nositelja u najvećem novozelandskom gradu dobio je novo poglavlje u petak u polufinalu. Albert Montanes i Philipp Kohlschreiber zaustavljeni su na pretposljednjem koraku, obojica porazima u dva seta.

John Isner, koji je dan ranije u četvrtfinalu eliminirao prvopostavljenog Tommyja Robreda, probio se u finale sa 6:2 i 7:6(5) protiv Montanesa, koji do ovog tjedna nikad nije bio tako daleko na nekom ATP turniru na tvrdoj podlozi. Osmi nositelj je, objektivno, mogao biti jako sretan što se probio do polufinala, a 206 cm visoki Amerikanac ipak je bio pretežak izazov.

24-godišnji Isner u subotu će odigrati svoje drugo finale na Touru. Prvo se dogodilo 2007. u Washingtonu, kada ga je u američkom dvoboju svladao Andy Roddick, dok će ovog puta s druge strane mreže stajati 32-godišnji francuski veteran Arnaud Clement, u travnju 2001. deseti, a danas 67. na svijetu.

Clement pamti i puno bolje dane, poput već spomenute '01., kada je došao do finala Australian Opena i u njemu izgubio od Andrea Agassija, a da još uvijek može pobjeđivati na Touru pokazao je ovog tjedna. Uspješni niz nastavio je s polufinalnih 6:3 i 7:6(2) protiv Kohlschreibera, vlasnika naslova u Aucklandu prije dvije sezone.

Iskusni Francuz dosad je odigrao deset ATP finala, posljednje 2007. na travi Nottinghama kada je izgubio od Ive Karlovića, a ima četiri naslova, posljednja dva iz '06., kada je slavio u Marseilleu i Washingtonu.

ATP Auckland, 15.1.2010., polufinale: Isner (SAD) - Montanes (Španjolska, 8) 6:2, 7:6(5), Clement (Francuska) - Kohlschreiber (Njemačka, 5) 6:3, 7:6(2).

Parovi, polufinale: Daniell/Tecau (Novi Zeland/Rumunjska, WC) - Brunström/Rojer (Švedska/Nizozemski Antili) 3:6, 7:6(4), 10:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH15.01.2010. u 20:44
    Valjda je to takvo podneblje na Novom Zelandu koje odgovara igračima koji nisu nositelji.
    ALGHAZANTH