Nogomet

Video: Obala Bjelokosti može i s desetoricom

Borna Rupnik • subota, 16.01.2010.
Video: Obala Bjelokosti može i s desetoricom
Foto: EPA

Iako je više od pola sata igrala s igračem manje, Obala Bjelokosti svladala je Ganu i prva osigurala plasman u četvrtfinale Afričkog kupa nacija...

Crveni karton Emmanuela Ebouea u 57. minuti susreta nije spriječio momčad Vahida Halilhodžića da upiše bodove vrijedne četvrtfinala kontinentalnog prvenstva.

Obala Bjelokosti pobijedila je Ganu 3:1, a prvi je pogodak na susretu bio djelo Gervinha nakon odlično izvedenog napada u 23. minuti. Na 2:0 povisio je Siaka Tiene sjajnim slobodnim udarcem samo desetak minuta nakon što je Eboue zbog oštrog prekršaja na Agyemangu Opoku poslan na prijevremeno tuširanje.

Ako to nije dotuklo reprezentativce Gane, to je učinio Didier Drogba u samoj završnici, no Asamoahu Gyanu preostalo je još dovoljno vremena da s bijele točke smanji na konačnih 3:1.

Gana će prolazak okrnjene skupine (Togo se povukao) tražiti protiv Burkine Faso. Pobjeda im garantira ostanak na životu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH16.01.2010. u 12:38
    Protiv Burkine Faso nije išlo nikako ali sa ovom pobjedom prtiv Gane Drogba i društvo su dokazali zašto su jedan od najvećih favorita prvenstva.
    ALGHAZANTH