Tenis

CNN: "Čilić spreman uskočiti na vrh"

Borna Rupnik • subota, 16.01.2010.
CNN: "Čilić spreman uskočiti na vrh"
Foto: Kristijan Komarica

Ugledni CNN odabrao je šest imena iz svjetskog sporta za koje smatra da bi mogla obilježiti 2010. godinu, a među njima se našao i nas tenisač Marin Čilić...

Uz skijašicu Lindsey Vonn, košarkaša Kevina Duranta, nogometaša Dominica Adiyiaha, vozača Sebastiana Vettela i golfericu Michelle Wie mjesto je među najvećim nadama ove godine u izboru CNN-a našao i Marin Čilić.

Od našeg se tenisača pri obrazloženju tog izbora očekuje da ove sezone ubilježi vrhunski rezultat na Grand Slam turnirima, uz podsjetnik na pobjedu protiv Andyja Murraya na US Openu te poraz od kasnijeg osvajača turnira, Juana Martina del Potra.

"Čilića i Del Potra krase slične karakteristike, a s tri naslova i 13. mjestom na svijetu Čilić ima podlogu za izazivanje najboljih svjetskih tenisača", stoji u tekstu.

"Mnogi predviđaju smjenu na vrhu svjetskog tenisa jer se Roger Federer bliži kraju karijere, a Rafaela Nadala muči ozljeda. Čilić i njemu slični spremni su uskočiti na njihove pozicije", zaključio je CNN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2010. u 16:52
    haha tesko ce Cilic prestici Nadala i Federera on je dobar ali cim naleti na vodecu sestorku on otpadne
    Obrisan korisnik
  • danchy16.01.2010. u 13:36
    svi mu predviđaju veliku godinu, mogao bi to biti dvosjekli mač jer time stavljaju veliki pritisak na njega, treba ići polako meč po meč pa će sam vidjet koliko može bez da mu drugi određuju limite
    danchy
  • ALGHAZANTH16.01.2010. u 12:41
    Sada je na Čiliću da dokaže da CNN nije pogriješio. Sretno mu bilo.
    ALGHAZANTH