Nogomet

Video: Egipat osigurao prolaz

Marin Pintur • subota, 16.01.2010.
Video: Egipat osigurao prolaz
Foto: EPA

Egipat nastavlja s pobjedama na afričkom Kupu nacija. Nakon što je svladana Nigerija, danas je branitelj naslova bio bolji od Mozambika i osigurao prolaz u čevrtfinale...

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici, Egipćani će pokušati obraniti naslov afričkog prvaka. Dobro su krenuli u ostvarenje tog cilja. U prvom kolu je svladana Nigerija, a sada je na red došao Mozambik. Egipat je očekivano pobijedio reprezentaciju Mozambika postigavši dva pogotka u drugome dijelu utakmice.

U prvih 45 minuta nije se mogao vidjeti kvalitetan nogomet, samo nekoliko poluprilika Egipćana. Branitelj naslova u vodstvo dolazi u 47. minuti i to na najgori mogući način za Mozambik, autogolom. Nakon ubačaja Hosnija s desne strane, reprezentativac Mozambika Dario Khan pospremio je loptu u vlastitu mrežu. Veliku priliku za izjednačenje je propustio Tico Tico šest minuta kasnije kada je iz izgledne šanse pogodio egipatskog vratara.

Točku na i je postavljena u 87. minuti, strijelac drugog pogotka je bio Mohamed Gedo. Egipat je riješio sve brige oko prolaza dalje, dok Mozambik još uvijek može proći ako svlada Nigeriju, a Egipat ne izgubi od Benina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.01.2010. u 13:40
    tooo faraoni definitivno su prvi favoriti africkog Kupa nacija samo je steta sto se nisu plasirali na SP jer bi puno toga napravili
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH16.01.2010. u 22:32
    Mozambique će teško pobijediti Nigeriju sa ovakvom igrom, ne mogu zatresti protivničku mrežu ali zato mogu svoju - glavno je da se trese.
    ALGHAZANTH