Tenis

Ljubičićev ekspresni početak

Ivor Krapac • ponedjeljak, 18.01.2010.
Ljubičićev ekspresni početak
Foto: EPA

Ivan Ljubičić proslavio je uvjerljivu pobjedu u prvom službenom meču u novoj sezoni. Nakon prošlotjednog zagrijavanja na ekshibicijskom turniru u Kooyongu, Ljubo je na startu Australian Opena očekivano lako izašao na kraj sa 16-godišnjim Australcem Jasonom Kublerom, koji je dobio pozivnicu za glavni ždrijeb...

S obzirom da je s druge strane mreže bio 16-godišnji junior, sve osim glatke pobjede Ivana Ljubičića u prvom kolu Australian Opena bilo bi veliko iznenađenje, a 24-postavljeni hrvatski adut nije dopustio da se to iznenađenje dogodi. Ljubo je za sat i pol sa 6:1, 6:2 i 6:2 izborio drugo kolo protiv boljeg iz ogleda Amerikanca Mardyja Fisha i Kazahstanca Andreja Golubeva, izazov koji bi trebao biti puno jači od početnog.

Protiv Kublera se sve rasplelo jako brzo. Ivan je potvrdio ulogu favorita s po dva breaka u svakom setu, dok je na svojem servisu bio uvjerljiv, bez suočavanja s break-loptom i sa samo 11 izgubljenih servis-poena u cijelom meču. Mladi Australac, kojem je ovo bio prvi susret s pravim seniorskim tenisom, nije došao do izražaja.

Drugom hrvatskom reketu su na putu do pobjede pomogla četiri asa i visokih 72 % ubačenog prvog servisa, kao i 30 winnera uz samo 19 neforsiranih pogrešaka. Start je bio ugodan, a hoće li ići jednako dobro i u drugom kolu, vidjet ćemo za dva dana, u noći s utorka na srijedu ili u srijedu ujutro po našem vremenu.

Australian Open, tenisači, prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska, 24) - Kubler (Australija, WC) 6:1, 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec18.01.2010. u 06:15
    bravo ljubo evo karlo isto vodi 2-1 u setovima moze i on do pobjede
    zrinkec