Tenis

Martić pokvarila hrvatski prosjek

Ivana Spahija • utorak, 19.01.2010.
Martić pokvarila hrvatski prosjek
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić nije uspjela prirediti iznenađenje u prvom kolu Australian Opena. Njemica Sabine Lisicki nije imala problema u meču protiv naše tenisačice, koja nije uspjela pružiti značajniji otpor 24. tenisačici svijeta. Martić je ovim porazom pokvarila hrvatski prosjek u prvom kolu, jedina se od naših tenisač(ic)a nije plasirala u drugo kolo...

Mlada Petra Martić upisala je poraz u prvom kolu prvog Grand Slama sezone, Njemica Sabine Lisicki ipak je bila prejaka za 19-godišnju Martić, koja nije uspjela pružiti značajniji otpor 21. nositeljici. Petra je tako porazom zaokružila iznimno uspješan hrvatski dan na Australian Openu, uz Marina Čilića koji je dovršio posao protiv Santoroa, drugo kolo pomalo su iznenađujuće zaslužili Karolina Šprem, Antonio Veić i Ivan Dodig.

Prvim setom je silovito prohujala Lisicki, Petru nije išao prvi servis, a Njemica se već našla na vodstvu od 3:0. Naša tenisačica to nije uspjela dostići, a Lisicki je još jednim breakom pred kraj prvog seta suvereno slavila sa 6:1. Nastavak je ponudio nešto drugačiju sliku, Martić je povećala postotak prvog servisa i počela ozbiljnije prijetiti servisu Njemice.

Ipak, 24. je tenisačica svijeta dva puta slomila servis našoj tenisačici, koja je uspjela odgovoriti tek jednim breakom od šest pruženih pa je Njemica zasluženo slavila sa sigurnih 6:1 i 6:4. Našoj tenisačici ovo je bio premijerni nastup na Australian Openu, u kojem se još uvijek nije sasvim oprostila od utrke za naslovom jer sa Slovenkom Polonom Hercog nastupa u turniru parova. Lisicki će u drugom kolu snage odmjeriti s Talijankom Albertom Brianti, koja u tri seta svladala Amerikanku Lepčenko.

Australian Open, prvo kolo, žene: Sabine Lisicki (Njemačka, 21) - Petra Martić (Hrvatska) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!