Košarka

Vujčićevi jedva do finala kupa

Tea Lokas • četvrtak, 21.01.2010.
Vujčićevi jedva do finala kupa

Treću godinu zaredom i finalu grčkog kupa susrest će se dvije trenutno najjače momčadi prvenstva. Iako je Olympiakos u gostima kod Arisa izgubio s deset poena razlike, prednost iz prvog susreta bila je dovoljna da im osigura 14. finale u povijesti...

U olimpijskoj dvorani za mjesec dana snage će odmjeriti Panathinaikos i Olympiakos i time započeti bitku za pobjednika grčkog kupa u sezoni 2009/10. Šesto uzastopno pojavljivanje u finalu kupa Panathinaikos je izborio na najlakši mogući način.

Protiv Iraklisa, protivnika koji svoje prvenstvene obveze inače izvršava u A2 ligi, PAO nije imao problema ni u jednom trenutku susreta. Velika razlika u kvaliteti očitovala se od samog starta pa je već nakon prve četvrtine razlika u poenima bila ogromna, 25:7. U istom ritmu nastavili su još uvijek aktualni pobjednici kupa, a konačan rezultat na kraju bio je 99:63. PAO su predvodili Nikola Peković sa 14, Mike Batiste s 13 te Giorgi Shermadini s 13 poena. Iraklis je, pak, imao dva igrača s najboljim učinkom, Petrovića (20) i Lambropoulosa (18).

U drugom susretu polufinala nije sve išlo po planu kojeg su htjeli ostvariti favoriti. Aris je kod kuće u Thessalonikiju priprijetio rezultatu Olympiakosa ostvarenom pred mjesec dana u prvom susretu polufinala. Ipak, nedostajalo je pet poena da se Aris po prvi put od 2004. nađe u finalu ovog jakog natjecanja.

Domaćini su u posljednjoj četvrtini vodili rezultatima 88:75 te 93:81, no Theo Papaloukas spasio je svoju ekipu ubacivši jednom za dva i dvaput s linije slobodnog bacanja. Nikola Vujčić ubacio je devet poena za svoju momčad, a najbolji igrač Olympiakosa u ovoj utakmici bio je sa 16 poena Papaloukas. Ipak, briljantnu partiju odigrao je Arisov Jeremy Richardson postigavši 30 poena, iako to nije bilo dovoljno za novi podvig Arisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!