Tenis

Nedodirljive sestre Williams

Ivana Spahija • subota, 23.01.2010.
Nedodirljive sestre Williams
Foto: EPA

Uzeti set jednoj od sestara Williams postala je prava nemoguća misija za ostale tenisačice u ženskom dijelu Australian Opena. Venus i Serena i u trećem su kolu pregazile konkurenciju te sigurno grabe prema naslovu prvog Grand Slama sezone. Španjolka Suarez Navarro izborila se za tri gema kod Serene, dok je Venus bila nešto darežljivija prema Australki Dellacqui...

Nema ništa novoga u ženskom dijelu Australian Opena, sestre Williams i dalje dominiraju Melbourne Parkom i polako, ali sigurno se približavaju naslovu prvog Grand Slama sezone. Na žalost ljubitelja tenisa, ali i njih dviju samih, jedna od njih svoj će put završiti prije samog finala, jer polufinale donosi mogući ogled najpoznatijih sestara u povijesti tenisa.

No, na putu prema plasmanu u najbolje četiri Venus i Serena morat će preskočiti još dvije prepreke. Serena je u svom meču trećeg kola odradila prilično lagan posao, nakon sat i 20 minuta igre svladala je Španjolku Carlu Suarez Navarro, kojoj je prepustila samo tri gema u cijelom meču, i to u drugom setu.

Razlog nešto dužem trajanju meča, s obzirom na uvjerljiv rezultat, je u tome što se kraj prvog seta prilično odužio. Naime, Suarez Navarro pokušala je osvojiti barem jedan, počasni gem, no prva nositeljica joj ni to nije dopustila. "Nisam htjela izgubiti taj gem. Pomislila sam u sebi: 'Dobro, Serena, najgori scenarij u ovome će biti rezultat 5:1', ali mi je na kraju drago što sam osvojila i taj gem", objasnila je naknadno u svom stilu Serena.

Prvu nositeljicu u osmini finala očekuje dvoboj s domaćom uzdanicom, 13. nositeljicom Samanthom Stosur. Australka pomalo iz sjene rutinski odrađuje svoje dvoboje, u trećem je kolu lako odradila posao protiv Talijanke Brianti koju je sa 6:4 i 6:1 svladala nakon samo sat i deset minuta igre. Stosur bi, nošena domaćom publikom, a uzimajući obzir i dobre igre koje prikazuje na Openu, mogla predstaviti nešto veći problem Sereni.

Problema u trećem kolu nije imala ni starija sestra Williams, Venus je na Rod Laver Areni rastužila domaće navijače porazivši njihovu uzdanicu Casey Dellacquu. "Krvnica" naše Karoline Šprem nije pokazala puno u meču protiv šeste nositeljice, Venus je prohujala prvim setom prepustivši tek jedan gem Australki.

Amerikanka je odlično otvorila i drugi set i breakom stekla prednost od 4:2, no Dellacqua je uspjela poravnati rezultat na 4:4, pa je set, a time i meč, riješen u tie breaku koji je otišao na stranu Williams. Venus u osmini finala očekuje dvoboj s jednim od većih iznenađenja dana, Talijankom Francescom Schiavone. 17. nositeljica je iznenadila Poljakinju Agnieszku Radwansku koju je s dva puta po 6:2 ispratila na tribine, i to nakon samo sat i 20 minuta igre.

Osminu finala vidjet će i sedma nositeljica Victoria Azarenka, Bjeloruskinja je bila nemilosrdna prema Talijanki Tathiani Garbin, kojoj je prepustila samo dva gema i zakazala susret s devetom nositeljicom Verom Zvonarevom. Ruskinja također nije imala previše problema protiv Argentinke Dulko, koju je sa 6:1 i 7:5 nadigrala nakon sat i 30 minuta.

Posljednji par osmine finala čine Kineskinja Na Li i Dankinja Caroline Wozniacki. Li, postavljena za 16. nositeljicu, je u tri seta bila bolja od Slovakinje Hantuchove, dok je Wozniacki deklasirala Izraelku Shahar Peer i sa 6:4 i 6:0 zaslužila svoje mjesto u osmini finala.

Australian Open, treće kolo: Samantha Stosur (Australija, 13) - Alberta Brianti (Italija) 6:4, 6:1, Caroline Wozniacki (Danska, 4) - Shahar Peer (Izrael, 26) 6:4, 6:0, Venus Williams (SAD, 6) - Casey Dellacqua (Australija) 6:1, 7:6, Serena Williams (SAD, 1) - Carla Suarez Navarro (Španjolska) 6:0, 6:3, Victoria Azarenka (Bjelorusija, 7) - Tathiana Garbin (Italija) 6:0, 6:2, Vera Zvonareva (Rusija, 9) - Gisela Dulko (Argentina) 6:1, 7:5, Francesca Schiavone (Italija, 17) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 10) 6:2, 6:2, Na Li (Kina, 16) - Daniela Hantuchova (Slovačka, 22) 7:5, 3:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2010. u 17:00
    Idemo sestre mozete vi to
    Obrisan korisnik