Zimski sportovi

"Austrijo, oprosti"

Antonija Pavlić • subota, 23.01.2010.
"Austrijo, oprosti"
Foto: EPA

Didier Cuche ispričao se Austrijancima zbog pobjede u Kitzbühelu, no napomenuo kako sada "više nisu vladari svoje staze". 35-godišnji Švicarac slavio je, naime, u posljednje dvije utrke u ovom legendarnom austrijskom skijalištu, a prije njega, prošle godine, trijumfirao je njegov sunarodnjak Didier Defago...

Švicarski veteran Didier Cuche postao je najstariji pobjednik legendarnog Streifa i iz Austrije će otići bogatiji za barem 120.000 eura. Dan ranije spustaški je trijumf kompletirao i superveleslalomskom pobjedom, što je zadnji puta pošlo za skijom Stefanu Eberharteru 2002. i Hermannu Maieru 2001. godine.

"Ispričavam se Austriji, što sami više nisu vladari ove staze", našalio se karizmatični švicarski skijaški majstor aludirajući na sve veću nemoć Austrijanaca da u brzim disciplinama upisuju trijumfe. "Ovaj vikend mi je jedan od najboljih u karijeri. Ponosan sam na ono što sam ostvario. Nisam vjerovao da mogu dva dana za redom pobjeđivati na Streifeu, no bio sam opušten i samouvjeren i sve odradio perfektno."

Vezane vijesti

"Nije dobro što Austrija ponovno nema skijaša na postolju. Scheiber, koji je bio naš najbolji predstavnik, nije imao sreće - dobio je visoki startni broj i krenuo kada je već polako počeo padati mrak. Nadam se da će nam se sav trud na kraju ipak isplatiti", rekao je direktor reprezentacije Austrije Hans Pum replicirajući na konstataciju da će Austrija na Olimpijske igre prvi puta poslije 18 godina ući bez spustaške pobjede u tekućoj sezoni.

Spomenuti Scheiber, pak, usprkos "najgoroj" mogućoj poziciji - 4. mjestu - nije bio nezadovoljan. "Sportašima je uvijek najteže ostati korak do medalje ili postolja. No, nisam nezadovoljan, ovo je ipak moja sezona povratka poslije ozlijede. Na startu sam bio svjestan da sam posljednja austrijska nada."

Najveće iznenađenje kitzbüheleškog vikenda, a možda i čitave sezone, drugo je spustaško mjesto 28-godišnjeg Slovenca Andreja Šporna.

"Pokazali smo da Slovenija nije samo Andrej Jerman, te da smo vrhunska momčad. Prije samo godinu dana ozlijeđen sam ležao u bolnici, a sada sam na podiju na Streifu. Znao sam za što sam sposoban, no ipak ovakav uspjeh nisam sanjao", rekao je presretni Slovenac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!