Vodeni sportovi

Jelača, Elez i Franičević postaju Gruzijci

Maja Giljanović • ponedjeljak, 25.01.2010.
Jelača, Elez i Franičević postaju Gruzijci
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su dobili gruzijske papire Marko Jelača, Marko Elez i Marino Franičević su dobili i ispisnicu iz Hrvatskog vaterpolskog saveza i vrata u reprezentaciju Gruzije su im širom otvorena.

Zbog činjenice da u protekle dvije godine nijednom nisu nastupili za hrvatsku reprezentaciju Hrvatski je vaterpolski savez donio pozitivno rješenje vezano za zahtjeve Marka Jelače, Marka Eleza i Marina Franičevića i dao im ispisnicu iz HVS-a.

Jelača, Elez i Franičević ljetos su u izravnom kontaktu u Gruziji dobili informacije iz prve ruke i odlučili prihvatiti ponudu njihovog Saveza u kojem je alfa i omega Revaz Čomakidze. Upravo je od jednog od najboljih vaterpolista svijeta svih vremena, bivšeg olimpijca Rusije i bivšeg igrača Mladosti potekla ideja o "kupovini" trojice hrvatskih igrala, a navodno su u ovom trenutku pristali i jedan Srbin (Marković) i jedan Crnogorac (Kordić).

"Nije upitno da je financijski aspekt odradio svoje", izjavio je Elez. Jelača se nadovezao: "Čim sam postao internacionalac" (danas je u Bresciji, prije je bio i u Jadranu iz Herceg Novog, nap. a.) "bio sam svjestan da sam u drugom planu i da ću teško dočekati nastup u hrvatskoj reprezentaciji. Bilo je kontakata i s Makedonijom, ali Gruzijci su se pokazali najbržima i najkonkretnijima".

Debi novopečenih Gruzijaca planiran je za svibanj kad Gruzijski savez planira organizaciju turnira na kojem očekuju i Hrvatsku.

Jelača, Elez (Jadran HN) i Franičević (Budva) u Gruziji su krenuli stopama Talijana Gorana Jovanović-Fiorentinija i Makedonaca Danijela Benića, Edija Brkića i Dalibora Perčinića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!