Tenis

"Čilić je šlag na tortu"

Ivor Krapac • utorak, 26.01.2010.
"Čilić je šlag na tortu"
Foto: Kristijan Komarica

Bez obzira što za organizatore to možda i neće biti najbolja vijest, direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat je u najavi zagrebačkog dvoranskog turnira, koji se igra idućeg tjedna, istaknuo da je presretan onime što je Marin Čilić napravio u Melbourneu. Australian Open donio je puno lijepoga za hrvatski tenis, a Čilićev prolazak u polufinale, kako je kazao Horvat, poslužio je kao šlag na tortu...

Kao što je i inače slučaj nekoliko dana prije početka turnira, u Zagrebu je veći dio posla u pripremi već obavljen kako bi i ovo, financijski siromašnije peto izdanje zagrebačkog Indoorsa prošlo kao i dosadašnja četiri. Po riječima Branimira Horvata, proračun je 30 do 40 posto manji nego je dosad bio slučaj, no bez obzira na to, organizatori ne očajavaju: "Trudit ćemo da sve bude na visokoj razini, sa standardima koji se očekuju i kakvi su bili proteklih godina".

U prvom su planu, dakako, igrači koji će idućeg tjedna biti u akciji u Domu sportova, a među njima, poseban naglasak je na hrvatske adute koji bi trebali biti glavni magnet za punjenje tribina. Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović su u glavnom ždrijebu, barem zasad, Ivan Dodig i Antonio Veić dobit će dvije od tri pozivnice, dok će treća, ukoliko se dotad ne javi neko poznato strano ime i zatraži wild-card, također otići hrvatskom igraču. Horvat još nije odlučio tko bi to mogao biti, a među kandidatima, izdvojio je Roka Karanušića i Petra Jelenića.

Od 30 do 100 kuna

Cijene ulaznica, koje se mogu kupiti u poslovnicama Eventima, iznose po 30 kuna za ponedjeljak i utorak, 50 kuna za srijedu i četvrtak, 70 kn za četvrtfinalni petak i 100 kuna za subotu (polufinale) i nedjelju (finale). Ulaz na kvalifikacijski vikend krajem ovog tjedna je slobodan.

Pored toga, organizatori Indoorsa su u suradnji s hokejašima Medveščaka osigurali da svi vlasnici ulaznica za dvije utakmice Medvjeda na Šalati imaju slobodan ulaz na prva dva dana glavnog turnira, ponedjeljak i utorak, a isti slučaj vrijedi i sve koji će na ta dva dana doći u dvoranu s barem dva hrvatska navijačka obilježja.

Ukoliko će Marin, Ljubo i Karlo igrati u Zagrebu, bolja pozivnica nije potrebna. "Pratili smo rezultate svih naših, ne samo Marinove, u Australiji su svi briljirali. Ovo što je Marin napravio je šlag na tortu", rekao je Horvat, dodajući da je mogućnost da Čilić u nedjelju igra finale Australian Opena za zagrebački turnir samo slatka briga.

Kako god ispalo, direktor Indoorsa nada se da će se prvi hrvatski reket stići oporaviti od napora u Melbourneu i nastupiti u Zagrebu, dok je jednako optimističan i u slučaju Ivana Ljubičića. Ljubo je na Australian Openu predao u četvrtfinalu parova u kombinaciji s Fernandom Gonzalezom, razlog je ozljeda noge koja, po prvim informacijama, nije teža, pa ga Horvat očekuje u Zagrebu: "Vijest sigurno nije dobra, ali ima još dovoljno vremena da se ozljeda sanira, Ivan se može oporaviti i zaigrati u pravoj formi, a znamo koliko je vezan za ovaj turnir."

Uz Čilića, koji je lani otišao do naslova, te bivšeg pobjednika (2006.) i dvostrukog finalista ('07., '08.) Ljubičića, treba vidjeti i što će biti s Ivom Karlovićem. Karlo će također barem još koji dan biti u Melbourneu nakon što je sa Srbinom Dušanom Vemićem izborio četvrtfinale parova.

Ivan Dodig i Antonio Veić sigurno će igrati u Domu sportova i pokušati ponoviti prošlu godinu, kada su i jedan i drugi došli do četvrtfinala, Dodig iz kvalifikacija. I oni su imali uspješan nastup u Melbourneu, uz prolazak kvalifikacija i prvog kola glavnog turnira: "Vjerujem da se svi sjećamo sumnji koja se nadvila nad njihove pobjede lani u Zagrebu, no ono što su napravili na Australian Openu potvrdilo je da ti dečki vrijede".

Antonio Veić, koji je i lani dobio pozivnicu i iskoristio je za proboj među posljednjih osam, nada se da je idućeg tjedna sposoban za nešto slično: "Presretan sam što ću ponovno biti na Indoorsu, volim igrati pred svojim navijačima, a nakon rezultata iz Australije, vjerujem da će mi biti lakše i s manje treme nego prošle godine kada sam se prvi put našao u glavnom turniru".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!