Tenis

Njirić u četvrtfinalu

Maja Giljanović • srijeda, 27.01.2010.
Njirić u četvrtfinalu

Peta nositeljica juniorskog Australian Opena Silvija Njirić i drugi je meč uzastopce svojoj protivnici dozvolila manje od šest gemova. 16-godišnja Zagrepčanka je nadigrala 10. nositeljicu Marinu Zanjevsku i izborila četvrtfinale prvog Grand Slama sezone.

Silvija Njirić je nakon prvog seta meča prvog kola protiv Teiwe Casey ustalila formu i ukupno u sljedećih šest setova izgubila u prosjeku manje od pet gemova. Protiv Australke je nakon izgubljenog tie-breaka (4:7) ispustila samo tri gema (6:0, 6:3), Juan Ting-Fei je u drugom kolu izgubila 4:6, 2:6, a Marina Zanjevska se u osmini finala zadovoljila gemom manje.

Ukrajinka je Njirić u prvom setu jednom uzela servis, ali peta je nositeljica AO-a u svakom pogledu bila bolja igračica. Ubacila je 59 % prvog servisa, osvojila 63 % nakon prvog i 62 % nakon drugog servisa, return je pogodila u 43 % slučajeva, osvojila sedam poena više i izgubljeni servis nadoknadila na način da je 10. nositeljici (12. je Zanjevska juniorka svijeta i 638. seniorka) uzela servis dva od četiri puta za 6:3 nakon 40 minuta.

Drugi je set bio puka formalnost. Zanjevska, koja u prva dva kola nije izgubila ni set, na svom je servisu poklekla dva puta, sama se servisu Njirić nije ni približila i nakon 32 minute je potpisala kapitulaciju (2:6).

Protivnica šeste juniorke i 894. seniorke svijeta u četvrtfinalu je Tang Hao Chen. Kineskinja bez renkinga je izbacila drugu nositeljicu Heather Watson (6:1, 4:6, 6:1) u prvom kolu, Japanku Akiko Omae u drugom (6:3, 6:2) i 16. nositeljicu Jelenu Bučinu (6:4, 4:1) u osmini finala.

Australian Open, osmina finala juniorki:
NJIRIĆ (Hrvatska, 5) - Zanjevska (Ukrajina, 10) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!