Košarka

Cibona kreće u Rusiji

Ivor Krapac • četvrtak, 28.01.2010.
Cibona kreće u Rusiji
Foto: Davor Sajko

Košarkaši Cibone dodatno će obogatiti ionako bogat sportski dan prvim nastupom u Topu 16 Eurolige. Cibosi su otputovali u glavni grad Rusije na gostovanje kod Himkija, kluba iz Moskovske oblasti, a bit će to ogled momčadi koje u skupini H vrebaju iz drugog plana - Olympiacos i Caja Laboral ipak su favoriti ove grupe...

Bez većih problema u sastavu, ali s nešto više problema s formom momčadi u posljednjih nekoliko utakmica, Cibona će se s početkom u 18 sati u Rusiji nadati svojoj prvoj ovosezonskoj gostujućoj euroligaškoj pobjedi. Osim dugo odsutnog kapetana Marina Rozića, svi ostali trebali bi zaigrati, uključujući i Leona Radoševića kojeg muči trbušni zid i viroznog Dalibora Bagarića, a svi koji se nađu na parketu morat će biti u pravom izdanju da bi se uhvatio gostujući "skalp".

Velimir Perasović iznimno respektira Himki, ističući da se radi o klubu kojem nedostaje jedino ime: "Da se nekako zvučnije zovu, sumnjam da bi itko primijetio razliku između njih ili, primjerice, Real Madrida ili Olympiacosa. Imaju iskusnog trenera i kvalitetne igrače na svim pozicijama, pa meni ne bi bilo iznenađenje da prođu u četvrtfinale".

Cibosi će im u prvom kolu pokušati otežati put, a uoči susreta, jedini trening u Himkijevoj dvorani odradit će na dan utakmice. "Zbog vremenske razlike, trenirat ćemo u četvrtak ujutro, vidjet ćemo kakvo je stanje s Radoševićem i Bagarićem", kazao je Peras: "Još uvijek tražimo način kako nadoknaditi to što nemamo Rozića, no dat ćemo sve od sebe".

Za pariranje Himkiju trebat će bolje izdanje nego u dva poraza u tri posljednja kola NLB lige, protiv FMP-a i kod kuće protiv Hemofarma, a ako se poklopi takav, puno bolji dan, domaćinu će se, ako ništa drugo, barem jako otežati put do pobjede.

Himki će biti favorit, no trener Sergio Scariolo tvrdi da to ne znači poseban pritisak na leđima njegove momčadi: "Otvorit ćemo Top 16 s visokom razinom koncentracije, ali bez pritiska. Trebat će nam jako puno koncentracije protiv agresivne i atletski jake momčadi, a nadam se i da će naši navijači napraviti sjajnu atmosferu u ovom važnom dijelu natjecanja".

Košarkaški centar Moskovske oblasti, dvorana u kojoj Himki igra, ima kapacitet od 5.260 gledatelja, ukoliko bude puna, moglo bi biti od koristi domaćima, no teško da se može dogoditi paklena atmosfera koja lomi protivnike. Ciboni će puno veći problem biti Himkijeva momčad s Carlosom Cabezasom, Raulom Lopezom, Keithom Langfordom, Kellyjem McCartyjem, Vitalijem Fridzonom, Pauliusom Jankunasom, Robertasom Javtokasom, Timofejem Mozgovim...

Scariolo ima puno aduta i na vanjskim pozicijama i pod obručem, a s obzirom da klub do ove sezone još nije igrao u Euroligi, motiva im neće nedostajati. Može li im Cibona poremetiti planove, vidjet ćemo kasno popodne po našem vremenu.

Euroliga, Top 16, skupina H, prvo kolo:
Himki - Cibona (18 h, Sportklub)

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Himki83:70Cibona
Baskonia85:89Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Himki83:70Cibona
Baskonia85:89Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zrinkec28.01.2010. u 15:02
    vec je veliki uspjeh prolaz u top16
    zrinkec