Zimski sportovi

Aufdenblatten i Schild propuštaju ZOI

Antonija Pavlić • četvrtak, 28.01.2010.
Aufdenblatten i Schild propuštaju ZOI
Foto: Nikola Movrić

Lari Gut, koja se od Olimpijskih igara morala oprostiti već i prije početka sezone, u švicarskoj alpskoj skijaško reprezentaciji povredama križnih ligamenata koljena ovoga su se tjedna pridružile Fränzi Aufdenblatten i Martina Schild...

Švicarska alpska skijaška reprezentacija doživjela je još jedan snažan udarac na olimpijske ambicije. U Vancouver, pored glavne uzdanice Lare Gut, neće putovati niti Fränzi Aufdenblatten, a zbog pada na prvom treningu spusta u St. Moritzu ni mlada Martina Schild.

Prvospomenuta 28-godišnja specijalistica za brze discipline ozlijedila se na veleslalomu u Cortini d'Ampezzo, a dodatni pregledi pokazali su kako je doživjela lom prednjeg križnog ligamenta desnog koljena. Aufdenblatten je ove sezone pokazala odličnu formu, posebice u Cortini i Lake Louiseu, upisavši spustaške plasmane u najboljih 10, te pobijedivši u superveleslalomu u Val d'Isereu.

Schild se, pak, povrijedila pri skoku na treningu spusta u St. Moritzu, a dijagnosticirano joj je puknuće prednjeg križnog ligamenta i meniskusa koljena.

"Tako sam se veselila putu u Vancouver, a sada mi se dogodila ovakva nesreća. Dogodilo se to u najgorem mogućem trenutku, na vrhuncu sezone", očajna je bila brončana spustašica s Igara u Torinu 2006. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!