Nogomet

Egipat pregazio nervozne Alžirce

Ante Jukić • četvrtak, 28.01.2010.
Egipat pregazio nervozne Alžirce
Foto: EPA

Nogometaši Gane doznali su ime svog protivnika u finalu Afričkog kupa nacija. Bit će to Egipat, koji je u drugom polufinalu rezultatom 4:0 nadigrao Alžir...

Branitelji naslova na korak su od obrane naslova. Egipćani su večeras uvjerljivo pobijedili svoje velike rivale Alžirce, i u finalnom dvoboju s Ganom tražit će još jedan, ukupno sedmi trijumf na prvenstvu "crnog" kontinenta.

Ključni trenutak ove polufinalne utakmice dogodio se u 36. minuti, kada su faraoni dobili dva poklona u jednom. Start Hallichea u šesnaestercu sudac utakmice okarakterizirao je kaznenim udarcem, ali i drugim žutim kartonom za ovog obrambenog igrača, što je Alžirce gurnulo u vrlo tešku situaciju. Loše je postalo lošije kada je Hosni realizirao jedanaesterac i osigurao Egiptu prednost prije odlaska na odmor.

Vezane vijesti

Nada Alžira u neki ludi preokret i plasman u finale s igračem manje tinjala je do 65. minute, a onda je Zidan pogodio za 2:0 i otklonio sve dvojbe oko pobjednika. Samo nekoliko minuta kasnije Alžirci su dobili i drugi crveni karton na utakmici (Belhadj), tako da su Egipćani dobili priliku još malo "podebljati" svoju pobjedu.

Pogocima Abdel-Shafyja iz 81. i Geda iz 90. minute postavili su konačnih 4:0, a treba reći da su Alžirci netom prije četvrtog gola uspjeli zaraditi i treći crveni karton. Dobio ga je vratar Chaouchi, nakon grubog prekršaja nad strijelcem posljednjeg pogotka Egipta, Gedom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!