Ostali sportovi

Splićanke najavljuju borbu do kraja

Sportnet • petak, 29.01.2010.
Splićanke najavljuju borbu do kraja

Nakon dva tjedna bez utakmica pred odbojkašicama Splita 1700 je susret s najslabijom ekipom Srednjoeuropske lige, slovenskim Vitalom. Ljubljančanke nakon 14 kola nemaju niti jednu pobjedu, a prvi dvoboj u studenom uvjerljivo je pripao našim djevojkama...

S obzirom da se u postavu vraća Cecilia Dujić, te uz novopridošle Ilijanu Dugandžić i Jeanne Fairchild, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.

"Očekuje nas nešto lakši protivnik, ako je suditi po položaju na ljestvici, ali moramo ozbiljno pristupiti utakmici i osigurati pobjedu koja će, nadam se, označiti početak uspješne serije. Slijede nam dvoboji u kojima ćemo pokušati izboriti završni turnir MEL lige", rekla je Ivana Pešo, libero Splićanki.

Nakon Vitala (petak u 20 sati) Split 1700 čekaju teška gostovanja u Mariboru i dvaput u Bratislavi, te domaći dvoboj s Rijekom.

"Veseli nas povratak Cecilie Dujić čiji je doprinos vrlo značajan, a nadam se da će pojačanja koja su došla potvrditi svoju kvalitetu. Imale smo dva tjedna bez utakmica u kojima smo odradili dobre pripreme za niz susreta s ekipama iz vrha ljestvice", dodala je Pešo.

Ekipi bi se uskoro trebala priključiti Simona Ušić, treća igračica angažirana tijekom zimskog prijelaznog roka, a kapetanica Jelena Balić još uvijek se oporavlja od ozljede leđa.

Splićanke su trenutno na sedmom mjestu Srednjoeuropske lige sa sedam pobjeda I šest poraza, a do kraja regularnog dijela sezone imaju odigrati pet utakmica. Za plasman na završni turnir bit će im potrebne barem četiri pobjede i to protiv izravnih protivnica Nova KBM Branika iz Maribora, te dviju slovačkih ekipa Slavie UK i Doprastava.

Nažalost, zbog problema s ozljedama najboljih igračica Split 1700 je upisao nekoliko poraza u nizu, što ih je prilično udaljilo od plasmana među četiri najbolje ekipe. Međutim, dok postoje izgledi za Final Four, a mlade Splićanke najavljuju borbu do samog kraja .

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!