Zimski sportovi

"Pogodak je bio čist"

Borna Rupnik • subota, 30.01.2010.
"Pogodak je bio čist"
Foto: Davor Sajko

John Hečimović upisat će se u povijesne knjige kao prvi strijelac na klizalištu na Šalati u sklopu lige EBEL, a njegov je nesuđeni pogodak mogao osigurati pobjedu Medveščaku...

Probudio se u Jesenicama s dva pogotka, a u strijelce se upisao i na Šalati. John Hečimović bio je jedno od važnijih imena utakmice Medveščaka i Villacha (2:3), dijelom i zato što mu je poništen naizgled regularan pogodak u ključnom trenutku utakmice, nedugo nakon što su Austrijanci smanjili na 2:1.

"Neopravdano su mi ga poništili, bio je čist", kazao je Hečimović nakon utakmice. Međutim, brzo se okrenuo ljepšim stvarima na Šalati: "Atmosfera je na našim utakmicama super bez obzira gdje igramo - ovdje ili u Domu sportova. Svaka čast navijačima".

Usporedio je potom igru s krovom nad glavom i pod vedrim nebom: "Malo je drukčije, osjeti se ta razlika. Vani je nešto teže. Ipak, polako se privikavamo, izašli smo već nekoliko puta na led i vjerujem da ćemo biti još spremniji za nedjelju".

"Trebamo pobijediti Vienna Capitalse premda su oni jak klub. Želimo dobiti tu drugu utakmicu na Šalati. Igrat ćemo dobro u nedjelju", dodao je Hečimović.

Slovenski vratar na golu Medvjeda, Robert Kristan, slaže se da je poništeni Hečimovićev pogodak bio regularan, a mogao je prelomiti utakmicu u sasvim drugom smjeru: "Da, i meni se čini da je gol trebao biti priznat. Ali nećemo puno žaliti, već u nedjelju imamo novu šansu da se odužimo publici".

"Protiv Vienna Capitalsa opet ćemo ići na pobjedu kako bismo dobili barem jednu utakmicu na otvorenom", istaknuo je uobičajeno raspoloženi Kristan.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!